Twitter har vært i hardt vær det siste året. Selskapet har ikke innfridd investorenes forventninger til brukervekst, som er på i overkant av 300 millioner kroner, og i juli gikk tidligere administrerende direktør Dick Costolo av som følge av flere feilslåtte forsøk på å gjøre Twitter mer attraktiv.

Denne uken ble det kjent at tidligere Twitter-sjef og gründer Jack Dorsey vender tilbake til sjefsstolen på permanent basis.

Samtidig ruller Twitter ut det som av mange, deriblant The Next Web, beskrives som den største nye funksjonen siden selskapets oppstart. Funksjonen har fått navnet «Moments» og er Twitters første forsøk på å samle sammen innhold på vegne av brukerne. Mye av utfordringen for Twitter har vært at terskelen for nye brukere å finne godt innhold har vært høy. Med «Moments» skal Twitter og deres samarbeidspatnere samle det beste innholdet fordelt på aktuelle hendelser og temaer.

Twitter har fått med seg Bleacher Report, Buzzfeed, Entertainment Weekly, Fox News, Getty Images, Mashable, MLB, NASA, New York Times, Vogue og Washington Post, men åpner for nye samarbeidspartnere etter hvert.

- Hver dag deler mennesker hundre millioner av meldinger på Twitter. Mye av det er ting du ikke kan oppleve andre steder; samtaler mellom verdensledere og kjendiser, vanlige mennesker som rapporterer fra hendelser mens de skjer, kulturelle memes, live-kommentarer fra kveldens store kamp og mye mer. Vi vet at det kan være vanskelig å finne disse øyeblikkene, spesielt dersom du ikke har fulgt enkelte kontoer, men det trenger det ikke å være, skriver produktsjef Madhu Muthukumar på Twitters egen blogg.

Tjenesten er foreløpig bare tilgjengelig i USA.