Navn: Ida Aalen
Stilling: Kommer med boka "Sosiale medier" på Fagbokforlaget i august. Jobber til vanlig som seniorkonsulent i Netlife Research.
Årets ferie: Safari i Uganda.
Den perfekte sommermaten: Jordbær. Enkelt og greit.

 - Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jeg tror jeg ville invitert noen gode venner fremfor berømtheter. Sommeren er en utmerket anledning til å koble fra jobbkjøret!

- Kommer du til å lese flest nyheter i sommer via Facebook-profilen din eller på VG.no?

- Antagelig Facebook. Men aller flest nyheter får jeg faktisk fra radioen på kjøkkenet, som alltid står på NRK Alltid Nyheter.

- Hvordan står det til med linær-tv-seingen?

- Da jeg var en fattig student i 2006 kvittet jeg meg med tv-en fordi tv-lisensen tok en betydelig andel av stipendet. Det gikk overraskende greit å ikke ha tv. Så nå tror jeg at jeg snart har levd uten tv i ti år. Så her går det mest i Netflix og lignende tjenester.

- Hva gjør du for å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen i jobben din?

- Jeg er heldigvis i et veldig stort og solid fagmiljø, så noe av det jeg lærer mest av er rett og slett de uformelle samtalene rundt kaffetrakterne og lunsjen. Det hjelper å ha noen kollegaer som følger ekstra nøye med!

- Du får 100 millioner kroner til fordeling på høstens medie- og kulturbudsjett. Hvem får pengene?

- Jeg har en forkjærlighet for cinematekene. Og jeg tror ikke man skal undervurdere verdien av å gi ungdom et godt kulturtilbud. Men kulturpolitikken er jo et bredt felt.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Thorhild Widvey?

- Jeg tror noen andre burde kaste terningen, men det får bli en treer.

- Hva er det første du tenker på når du hører Content Marketing?

- At vi i det minste kan oversette buzzordene til norsk. Og at jeg må benytte anledningen til å si at når folk sier at de ikke har tid til å produsere "nok innhold", så er det i 99 prosent av tilfellene ikke det reelle problemet. Først burde man sørge for at innholdet man allerede har er forståelig, nødvendig, oppdatert, og bidrar til målene man har satt seg for sin tilstedeværelse.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Enten skryter vi av hverandre eller så blir det en eller annen heksejakt. Jeg skulle ønsket meg et debattklima hvor det var enklere å diskutere faglige uenigheter, uten at det ble sett på som en konfrontasjon. Men det er nok vanskelig å få til.

 - Norske nettaviser fyller 20 år i år. Hva har vært høydepunktet og hva har vært den største skuffelsen?

- Jeg har vanskelig for å velge meg noen høydepunkter, egentlig. Jeg tenker fortsatt at nyheter på nett har et ufullendt potensial, og at man er alt for bundet til sjangerkonvensjoner som hører papiravisa til. Men det er jo lett for meg å si, som ikke jobber med å lage nyheter, hehe!

- Hvilket medie- eller kommunikasjonsselskap kunne du tenke deg å lede?

- Ledelse er jo et fag det, og som leder blir det naturligvis mindre tid til andre former for fag. Jeg trives best når jeg får jobbe litt hands-on i prosjekter. Skulle jeg ledet noe så tror jeg at jeg skulle ledet meg selv. Det er nok personalansvar for meg å passe på meg selv, haha!