I en fersk melding heter det at Facebook vil tilby tv-kanaler og videoprodusentene de samme betingelsene som YouTube, hvilket vil si 55 prosent av inntektene fra annonsene som vises ved siden av videoen, skriver Financial Times.

Les også: - Globale medieavtaler kan koste dyrt

Les også: Facebook ruller ut kjappere nyheter

Et nytt videoprodukt som heter Suggested Video vil i tillegg gi Facebooks rundt 1,4 milliarder brukere til å se lignende videoer. Dermed går Facebook rett i strupen på verdens største videodelingstjeneste, YouTube og Facebook har allered vært i kontakt med Disneys eget YouTube-selskap Maker Studios for å få de til å laste opp video også hos Facebook.

Nils Ketil Andresen i Nordic Screens som også jobber med flere forskjellige YouTube-profiler sier han jobber med video på tvers av plattformer.

- Vi skal jobber med levende bilder på alle plattformer og gleder oss også til mulighetene Facebook gir.  Jeg tror tradisjonelle medier vil lide mer enn YouTube når Facebook tilbyr disse løsningene, sier Nils Ketil Andresen.

Også fra Google kommer beskjeden internasjonalt om at begge selskapene, både YouTube og Facebook, vil finne rom til å vokse i markedet for online video - først og fremst på bekostning av tv.

- Før dette var det bare oss og tv. Men i dag er online video blitt en del av hverdagen til folk, sier Robert Kynci, internasjonal YouTube-sjef, til Financial Times.