Jobber du i L’Oreal, Nivea, Dove eller Chanel er sjansen stor for at selskapet ditt blir anbefalt av brukerne på sosiale medier. Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført av WPP-byrået Ogilvy og Survey Monkey. På bunn av listen kommer et selskap som McDonald’s, skriver Bloomberg.

Listen ble presentert på den store reklamefestivalen i Cannes sist uke og totalt 5.600 nettbrukere på Facebook, YouTube og Twitter har svart.

84 prosent av brukerne som fordelte seg på 11 nasjonaliteter sa de fulgte en merkevare eller trykket «like», var det kun 58 prosent som sa de var villige til å dele gode og dårlige opplevelser med merket.

Den globale reklameindustrien utgjør nå nesten 550 milliarder dollar og bransjen drives i stadig større grad av annonsering på internett. Dette som en følge av at merkevarer følger brukerne online og på nye plattformer som desktop og mobil.

- Selskapene må likevel bevege seg videre fra det å samle på likes og retvitring av meningsløst innhold. Gjennom samhandling og innhold som setter deg i kontakt med de riktige ambassadørene og talspersonene, kan selskapene utvikle merkevaren, forretningene og omdømmet på en måte som ikke var mulig før sosiale medier-æraen, sier Thomas Crampton, administrerende direktør i Social@Ogilvy.

I USA var det merkevaren Nike og Samsung som var mest populære, mens Bank of America, Comcast (kabel-tv-selskap, red. anm.) og Pepsi var de minst populære. I Storbritannia toppet Marks & Spencer, Aldi, John Lewis og Amazon, mens Sky og BT sliter I andre enden av skalaen.