Det går mot slutten av Epica-juryeringen, og nå er alle gull, sølv- og bronsevinnere klare. Tidligere denne uken har Kampanje kunnet melde om tre gull til norske byråer; to til Try og ett til SMFB.

Nå kommer ytterligere to byråer med i medaljestatistikken når også Pol og Morgenstern i tillegg til Try – innkasserer sølv eller bronse i Epica.

Det mestvinnende, norske byrået i år er Try, som i tillegg til de to gullene, nå også innkasserer to sølv og en bronse. Sølvet går til filmene «Hard knock life» for Tine Melk og for Talkmore-filmen «Grandma loves Mambo». Byrået fikk også en bronse for filmen «Please!» som er laget for Vinmonopolet.

Det ble full uttelling for Morgenstern, som har fått sølv for begge sine shortlistede bidrag; både for Finn.no-filmen «Wingsuit» og for «Would you have coffee with a stranger».

Pol fikk bronse i digital-kategorien for jobben som allerede har vunnet stort både i Norge og internasjonalt; nemlig Audi-jobben «Enter Sandbox».

Det ble altså ingen priser til Pols «Audi Electric Story» i klassen for reklamefilmer for biler, og heller ikke noe til DNB-filmen «Artist» som Try står bak.

(Artikkelen fortsetter etter filmene)

Her kan du se casefilmen til sølvvinneren «Its a hard knock life» fra Try Reklamebyrå: 

Her kan du se Morgensterns sølvfilm «Wingsuit» for Finn.no: 

Og her er Trys Talkmore-film «Grandma loves mambo»: 

Tallenes tale
Selv om statistikken viser at norske byråer gjorde det enda bedre under fjorårets Epica, så er antall priser sammenliknet med antall shortlistbidrag relativt god. Av 11 shortlistbidrag ble det altså tre gull, fire sølv og to bronse. I fjor var det 20 bidrag som gikk videre til shortlist, og resultatet ble ett Grand Prix, fire gull, åtte sølv, og tre bronse.

Les også: Grand Prix til Try for Brad Pitt-stunt

I nordisk sammenheng kan det nevnes at danske byråer vant totalt to gull, seks sølv og fire bronse. Svenske byråer har vunnet fire gull, sju sølv og 12 bronse. Finske byråer har vunnet ett gull, ett sølv og to bronse. Også Island vant priser i år og kunne hente hjem ett sølv og en bronse.

Alle Epica-gullvinnere er med i kampen om å vinne Grand Prix, så Norge har tre vinnerlodd med inn i denne kampen. Grand Prix-vinnerne blir kjent torsdag kveld. 

Epica er en reklamekonkurranse som juryeres av reklame- og markedsføringsjournalister over hele verden. Kampanje sitter i denne juryen.