I dag ble det sluppet ytterligere åtte shortlister fra den kreative konkurransen og - festivalen Eurobest, som arrangeres i London denne uka.

Det er i følgende kategorier at shortlist ble kjent i dag; digital craft, film, film craft, healthcare, interactive, mobile, print & outdoor craft og print & publishing.

Try Reklamebyrå leder an blant de norske byråene og har seks av dagens 16 shortlist-bidrag. SMFB har fire og Trys datterselskap Pol har tre vinnersjanser. I tillegg har Per Høj, Hyper og Anorak hver sitt shortlistbidrag. Se liste over alle dagens shortlister nederst i denne saken.

Av de seks jobbene som Try er videre med, er fire for Røde Kors - med filmen «Fail», én for DNB - «The Big Weep» og én for Norwegian - «Just like the movies». Begge de to siste filmene vant også priser under nylig avholdte Epica.  

SMFBs VG-kampanje der blant annet Sophie Elise tar en graviditetstest, er videre med alle fire filmer i film-kategorien. 

Les også: Sophie Elises graviditetstest sender VG til topps på YouTube

Pol er videre med tre shortlistbidrag - alle for jobben «Sandbox», som byrået har laget for Audi. Totalt blir det dermed ni shortlistbidrag i årets Eurobest for denne jobben så langt. Den norske enkeltjobben som har flest vinnersjanser, er Trys jobb for Røde Kors - «Fail». Den har fått totalt ti shortlist-nominasjoner. 

Se casefilmen til «Fail» her (artikkelen fortsetter under filmen):

Anorak er videre med bidraget «Playing with fire» som byrået har laget for If, Per Høj er videre med «A phone call from Hamar» laget for Norsk Tipping, mens Hyper er videre med en jobb for Norges bank i kategorien  for digital craft.

I går kunne Kampanje melde at 23 norske bidrag var videre på shortlist, og kan vinne i dette som av mange regnes som Europamesterskapet i kreativitet. Det var da Try som kunne notere seg flest nominasjoner med åtte bidrag videre.

Les også: Norske byråer med 23 vinnerlodd i Eurobest

Her er oversikten over byråenes samlede shortlist-sjanser:

Byrå Shortlist
Try 14
Pol 9
SMFB 9
Anorak 2
Creuna 2
Geelmuyden Kiese 1
Hyper 1
Per Høj 1

 

Tre shortlister igjen
Det gjenstår nå tre kategorier som ikke har offentliggjort shortlister; creative effectiveness, integrated og glass. Disse kommer torsdag formiddag.

Vinnerne av årets Eurobest-prisene blir kjent fredag 1. desember.

KLASSE TITTEL BYRÅ ANNONSØR
Film Mexican border SMFB VG
Film Sophie Elise SMFB VG
Film  Wolf issue SMFB VG
Film  Unstable mountain SMFB VG
Film  Fail Try Røde Kors
Film  The big weep Try DNB
Film  Just like the movies Try Norwegian

Healthcare

Fail Try Røde Kors
Interactive Fail Try Røde Kors
Interactive  Fail Try Røde Kors
Mobile Playing with fire Anorak If
Mobile A phone call to Hamar Per Høj Norsk Tipping
Digital craft Audi Sandbox  Pol Audi
Digital craft Audi Sandbox Pol Audi
Digital craft Audi Sandbox Pol Audi
Digital craft Horizon - Norges Bank Educational Centre Hyper Norges Bank