Tidligere daglig leder i Naug & Venner, Alf Gunnar Nilsen, bekrefter at han slutter i byrået etter uenighet om retningen videre. Det skjer etter drøye to år. 

Les også: «Alfi» blir reklamesjef

- Naug & Venner har vært gjennom en strategiprosess der vi har vært litt uenige om veien videre. Her må styret og daglig leder ha trua på det samme prosjektet, hvis ikke så må man nesten bytte ut en av delene. Vi skilles imidlertid som gode venner og jeg er sikker på at Christian Gottshalck vil gjøre en kjempegod jobb. Han har jobbet tett med byrået de siste årene og kjenner det godt samtidig som byrået kjenner ham, sier Nilsen.

- Hvordan har det vært å lede Naug & Venner?

- Det har vært en spennende, lærerik og utfordrende reise å være med på å starte opp et byrå, og jeg er utrolig stolt over det vi har fått til sammen. Vi har fått to andreplasser i Årets Byrå og det er noe vi kan være stolte av. Naug & Venner er et utrolig spennende byrå og på en måte er det synd og skilles men så er det sikkert noe spennende i vente også, sier han.

- Hva skal du gjøre?  

- Jeg er i tenkeboksen og snakker med folk, men det er ikke tatt noen avgjørelse enda.

- Frister det med mer reklamejobb?

- Det er en en del av det man tenker på; skal man fortsette i samme bransje eller gå over på kundesiden. Det er en spennende prosess jeg er i nå, også er det greit å ta seg litt tid til å tenke seg om etter en periode med veldig mye jobbing, sier Nilsen.

- Vil du si noe om hva uenigheten har gått ut på?

- I og med at det er strategien vi er uenige om, så er det litt vanskelig å kommentere på det før markedet får kjennskap til strategien.

I forbindelse med lederbyttet, kommer det frem at Naug & Venner, forsterker sin satsning på digitale tjenestetilbud med blant annet performance. 

Les også: Bytte i toppen i Naug & Venner – gikk til kunden for å finne ny sjef

- Det er kanskje ikke her striden stod, da det vel er vanskelig å være uenig i en tyngre digital satsing?

- Nei, det er vel ingen som kommer seg unna det.

Nilsen var som leder av reklamebyrået også inne på eiersiden som partner. Han har nå solgt sine aksjer til det gjenværende partnerskapet.

- Jeg var tredje største eier, men har nå solgt min andel til de eksisterende eierne som alle jobber i byrået. Oppgjøret var avtaleregulert så heller ikke her var det grobunn for konflikt.

Styreleder i Naug & Venner, Helge Onsum, sier til Kampanje at det fremover blir viktig å «finne balansen mellom kundenes langsiktige perspektiv og behovet for kortsiktig effekt.»

- I praksis betyr dette at byrået må skape kreative konsepter som i større grad hjelper kundene å nå sine forretningsmessige mål på kort og mellomlang sikt. All marketing blir mer eller mindre teknologistyrt og dermed også mer målbar. Vi vil derfor fokusere sterkere på måling og analyse av effekt på tvers av kommunikasjonsarenaer. Naug & Venner har en solid kompetanse innen merkevarebygging basert på tradisjonelle og nye plattformer og vi ser frem til å kombinere dette med den nye lederen, Christians Gottshalcks, omfattende erfaring og kompetanse fra kundesiden, sier Onsum.