Mange i den norske reklamebransjen lurte på hva som ble annerledes når et av landets mest solgte bilmerker, Toyota, kuttet byråsamarbeidet med Saatchi & Saatchi og Omnicom til fordel for det helt nye byrået The&Partnership (T&P) i november i fjor.

- Denne lanseringen blir det første store prosjektet for vår integrerte byråmodell in action, sier Joachim Medalen som er sjefen for det nye Toyota-byrået, The & Parntership.

Les også: Toyota snur opp ned på byråjobbingen - kutter Saatchi og Omnicom

T&P ble av markedssjef i Toyota Norge, Per Christian Huse, omtalt som et «eksternt inhouse-byrå» og «det beste av to verdener». Nå foreligger den første jobben til T&P i form av det nye og pan-europeiske reklamekonseptet «Vi velger Toyota Hybrid».

Her kan du se den første kampanjefilmen til det nye Toyota-byrået The & Partnership.

Norge er et av de første markedene for konseptet, og konseptet tilpasses ifølge Toyota norske forbrukeres allerede inngående kunnskap om hybrider.

- Norge har en unik posisjon i Europa når det kommer til kjennskap og aksept for hybrid- og el-teknologi. Det gjør at sentraliserte og standardiserte budskap for et europeisk marked kan bli noe irrelevante for den norske konsumenten. Fordelen med den plattformbaserte strategien T&P har utarbeidet er at det finnes nok materiell og budskap til at det i veldig høy grad går å tilpasse slik man ønsker, uten å gå bort fra overordnet strategi og uttrykk, sier Per Christian Huse, markedssjef i Toyota Norge.

Kampanjekonseptet «Vi Velger Toyota Hybrid» lanseres bredt på blant annet tv, Youtube, sosiale medier, samt taktisk med salgsdrivende kommunikasjon, korte videoklipp og søk og en lokalt skreddersydd mediestrategi.

- Vårt konsept er bygget for å bli bedre med tiden. Det hele bygger på vår datadrevne tilnærming. Jo lengre tid som går, desto mer engasjementsdata samler vi og desto mer treffsikker blir kommunikasjonen vår. Med tiden vil vi kunne svare på alle spørsmålene folk bryr seg om, sier Simon Gillberg, kundeansvarlig i The&Partnership.

The&Partnership er tett knyttet til verdens største kommunikasjonsgigant WPP - som sitter med en minoritetsandel i selskapet. Men den nye byråsatsingen skal være et uavhengig selskap.

Ifølge The&Partnership har hele «150 kreative enheter» jobbet med det nye kommunikasjonskonseptet der uttakene tilpasses de lokale markedene gjennom «datadrevet kundeinnsikt og en lokalt skreddersydd mediestrategi.»

Administrerende direktør i The&Partnership, norske Joachim Medalen, er svært fornøyd med jobben som nå er gjort.

- Jeg er kjempestolt over at vi på fire måneder har lykkes med å skape en arbeidskultur der en arbeidsgruppe på et 20-talls personer innen reklame, media og produksjon kan samarbeide helt integrert for vår oppdragsgiver Toyota Norge, sier Joachim Medalen.

Les også: Nordmann i førersete - han skal lede Toyotas byråsatsing  (abonnement)

«Vi Velger Toyota Hybrid» rulles ut i Norge i månedsskifte og etterfølges av lanseringer i Sverige, Frankrike, Italia, Tyskland og Storbritannia i begynnelsen av oktober.