De to tidligere Bates-kameratene Thorbjørn Naug og Morten Kjærnes tok med seg Audi som kunde og startet reklamebyrået Naug & Venner i 2015. Så gikk Audi til Try og byrået snudde seg rundt og kapret bilmerket, BMW, som ny kunde.

Nå fortsetter Naug og Kjærnes å se til BMW, for det er nemlig fra den tyske bilprodusenten at Naug & Venner finner sin nye byråleder. Det unge reklamebyrået har i dag ansatt Christian Gottschalk (42) som ny byråleder og partner.

- Vi hadde flere sterke kandidater til stillingen som byråleder, men valget falt på Christian Gottschalk av flere årsaker, sier partner Thorbjørn Naug.

- En helt spesiell energi
Naug sier lang erfaring fra kundesiden har vært ett av kriteriene i valget av ny byråleder.

- Lang erfaring fra kundesiden er noe vi i Naug & Venner ser på som en styrke i den videre veksten vi planlegger for byrået, samtidig som Gottschalk har vært svært delaktig i mange tyngre strategi- og merkevareprosjekter for blant annet Mercedes-Benz, Peugeot og senest BMW. Han har også utstrakt erfaring med å jobbe med forhandlernettverk og retail – der salg er det som gjelder, sier Naug.

Gottshalck kommer fra stillingen som merkevaresjef i BMW-gruppen i Nord-Europa og har lang erfaring og fra kommunikasjons- og markedsføringsbransjen og særlig innenfor bil der han har jobbet med bilmerker som BMW, MINI, Mercedes-Benz, Peugeot og Volkswagen.

- Fra første dag BMW og Naug & Venner begynte å jobbe sammen for to år siden var det en helt spesiell energi i samarbeidet. Sammen klarte vi på rekordtid å øke både kvalitet og effekt av BMW sin kommunikasjon. Det er en sann glede å jobbe med så solide og kunnskapsrike folk som alltid setter kunden først, og ofte under stort tidspress alltid kommer med kommunikasjonsløsninger som flytter både varer og merkevaren. Så når sjansen nå bød seg for å bli en del av Thorbjørn Naug sin vennegjeng, var det umulig å si nei, sier Christian Gottschalk.

Tidligere sjef slutter
Men ansettelsen av Gottschalk skyldes også det faktum at daglig leder Alf Gunnar Nilsen slutter i byrået.

Les også: Mistet Audi – får BMW

- Vi var uenige om videre strategi i byrået. Nilsen har nå sluttet og Morten Kjærnes tar over som midlertidig byråleder også kommer Christian inn og overtar fra starten av januar neste år, sier styreleder i Naug & Venner, Helge Onsum.

- Hva gikk denne uenigheten ut på?  

- Jeg vil ikke gå inn på det. Vi var uenige om hvilken retning byrået skulle gå, sier Onsum.

Les mer: Naug & Venner-sjefen slutter: - Vi har vært uenige om veien videre

Saken fortsetter etter bildet.

Sluttet før sommeren:

Daglig leder Alf Gunnar Nilsen sluttet i Naug & Venner før sommeren.

- Står støtt som fjell
Naug & Venner har siden oppstarten for snart tre år siden drevet sunn butikk og med sorte tall. Byråinntekten endte i 2016 på 14 millioner kroner og selskapet leverte et driftsoverskudd på 2,1 millioner kroner.

Byrået jobber med kunder som Evergood og Ali Kaffe, BMW, Coop, Schibsted Norge, Universitetet i Oslo og TVNorge.

- Fundamentet til Naug & Venner står støtt som fjell innen strategi, innsikt og det å skape historier som på kort tid gir langsiktige positive effekter for sterke merkevarer. Min oppgave blir sammen med teamet å bygge videre på dette fundamentet og samtidig forsterke kompetansen innen ny teknologi og performanceverktøy som gjør byråets tjenestetilbud bredere, sier den nye reklamesjefen Christian Gottschalk.