«Rustningen» er Kitchens første film for Kreftforeningen. Filmen handler om Treffpunkt, som er en møteplass for barn som er pårørende til kreft.

- Dette har vært en utrolig sterk film å lage siden alle skuespillerne faktisk selv har mistet et familiemedlem til sykdommen. De var med andre ord ikke skuespillere, men bare seg selv, forteller tekstforfatter Bendik Romstad i Kitchen.

I filmen følges tiåringen Bror en vanlig dag – men han er iført en rustning gjennom skoledagen.

- Etter flere samtaler med Kreftforeningen skjønte vi at det ikke var aktivitetene på Treffpunkt som var viktig å promotere, men det å fortelle at det finnes et sted hvor barn ikke trenger å spille helter, men kan dele sine sorger og bekymringer med andre i samme situasjon. Rustningen illustrerer både den tyngden og den rollen de pårørende barna må leve med, sier Romstad.

Se første film her (saken fortsetter):


Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel er også fornøyd med filmen.

- Vi ønsket en film som kunne bidra til å gjøre tilbudet kjent for potensielle Treffpunktbrukere. Den endelige filmen ble både rørende og fin, og vi er veldig fornøyde med resultatet, sier hun.

Hos Kitchen er det Bendik Romstad som har vært tekstforfatter, mens Ole Henrik Stubberud har vært AD. Produksjonsbyrå har vært Einar Film med John Andreas Andersen som regissør.

Her er andre film - som inkluderer kommentarer fra barn og unge pårørende: