Røde Kors fikk DNB med på laget med en dugnad mot sult blant barn i Øst-Afrika og Jemen. Og da de to sammen skulle finne ut hvordan man kunne engasjere nordmenn i problematikken utover et kortvarig ubehag når man ser bilder av sultende barn, fikk de ideen til et utradisjonelt grep.

Et filmteam reiste til en norsk barnehage for å servere barna en ganske annerledes lunsj enn norske barn er vant med. De fikk servert det som tilsvarer en lunsj for et barn i hungersnød; Tre riskorn og skittent vann. Mange av barna i hungersnød får ikke engang dette.

Ifølge Røde Kors er opptakene gjort uten regi for å filme barnas reaksjoner og refleksjoner rundt det de fikk plassert foran dem.

- Vi har valgt å fortelle historien på denne måten for å bringe barna i Jemen og Øst-Afrika nærmere den norske hverdagen. Det er lett å distansere seg når avstanden oppleves som for stor. De norske barna reagerer med undring på hvorfor de får så lite mat, og det er jo en helt naturlig reaksjon, for sånn skal det ikke være for noen barn, sier markedsdirektør Aina Lemoen Lunde i DNB til Kampanje.

Filmen går i disse dager ut i betalte flater - på tv og digitalt, samtidig som innsamlingsaksjonen akkurat er sparket i gang.

Lemoen Lunde forteller at DNB starter dugnaden med å gi én million kroner til aksjonen.

- Målet vårt er å få flest mulig til å gi det bidraget de kan for å hjelpe 1,5 millioner barn som står i fare for å dø av sult, sier hun

Ideen er utviklet i samarbeid mellom marketing i DNB og West Avenue Creative, som også er produksjonsbyrå på filmen.

Se filmen her: