Det familieide reklamekonsernet Schjærven, som blant annet eier Schjærven Reklamebyrå, vokser betydelig i omsetning. I fjor økte konsernets byråinntekt til 205 millioner kroner, som er en vekst på 15,1 prosent. Dermed passerte konsernet 200 millioner kroner i byråinntekt for første gang.

- Vi er veldig fornøyde med den samlede omsetningsveksten på 15 prosent i konsernet, sier Ditlef M. Jacobsen, direktør for kommunikasjon og HR, i Schjærven, til Kampanje.

Driftsresultatet endte på 7,6 millioner, mot 7,1 året føret. Det ga en driftsmargin på 3,7 prosent, noe som er uvanlig lav margin i et reklamekonsern som har skiltet med driftsmarginer på rundt 25 prosent tidligere.

Årsaken er at Schjærven har investert tungt i nye selskaper og nyansettelser. Også tøffere konkurranse og mer prispress i markedet sender marginene nedover.

- De siste årene har vært preget av mange nyetableringer, som ReMedia, Empefire, Empefire Film, Clockwork og Pilot. Dette har vært viktige strategiske satsninger som gjør oss i stand levere på ambisjonen om å være et fullservice kommunikasjonshus med en tjenestemeny som reflekterer våre kunders behov. Vi har investert i ny kompetanse og teknologi på tvers av alle selskapene og nye lokaler og filmstudio i Mølleparken. Dette har naturligvis kostet, men vi ser på det som helt avgjørende investeringer i vår egen fremtid. Vi har stor tro på at dette vil synes på bunnlinjen i årene som kommer, sier Jacobsen.

Samtlige selskaper i konsernet økte sine driftsinntekter i fjor, og flere bidro til resultatveksten.

 Her er alle tallene for Schjærven-konsernet i 2016. Alle tall i MNOK.

Schjærven 2016 2015 Endring i %
Omsetning 819 739 + 10,8 %
Byråinntekt 205 178 + 15,1 %
Driftsresultat  7,6 7,1 + 7,0
Resultat før skatt 8,9 7,9 + 12,6 %