Navn: Øystein Halvorsen

Alder:
45

Stilling:
Tekstforfatter og kreativ leder i Try

Årets ferie: - Gjort unna to uker med øyhopping i Hellas. Anbefales virkelig. Hver gang vi ble lei av en øy, hoppet vi videre. Og når vi ble lei av å hoppe, hoppet vi over det også. De siste to ukene tilbringes med familie og venner på hytta på Kinnartangen i Drammensfjorden.

Den perfekte sommermaten: - Tja. Det meste på grillen egentlig. Trives helt greit med for eksempel pulled pork og en iskald øl til. Hvis vi avslutter måltidet med norske jordbær med melk på, kommer det ikke mye klaging fra min hengekøye. Hvis det kommer noen lyder i det hele tatt.

- Du var jo med på laget som vant Norges eneste filmløve i Cannes for Omo vaskepulver, der bilfargen «forsvinner» i vask. Hadde dere turt å gjøre dette som et stort stunt med mange bileiere og ekte, skjult kamera?

- Nå var målet hele tiden å lage en underholdende reklamefilm, men det er klart vi kunne ha åpnet et bilvaskeri og gjort dette med alle kunder som kom innom. Spørsmålet er nok om det ville vært praktisk mulig. Vi måtte i så fall hatt et enormt utvalg av biler på «bakrommet». Folk har et ganske bevisst forhold til bilen sin, årsmodell og hvordan den ser ut. Men det hadde vært gøy det!

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Akkurat nå kunne jeg tenke meg å invitere Jostein Flo, Marcus Pedersen og Tor Ole Skullerud fra Strømsgodset på en tur med båten min i Drammensfjorden. Her kunne vi spist reker og diskutert den kinkige tabellsituasjonen og spillestilen. Og hvis Skullerud ikke kom til enighet med oss andre, kunne han få lov til å henge bak i en ring i 40 knop til han ble det...

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?

- Anbefaler klassikeren «Terningmannen» av Luke Rhinehart skrevet på 70-tallet. Hovedpersonen tar alle valg i livet basert på terningkast. Der har vi ideen til en realitykonsept som kan redde lineær tv, iallfall når kjendisversjonen kommer... Eller et litt rarere tips: «De gærne har det godt», biografien til Herodes Falsk om tiden i Prima Vera. Husker jeg leste den i ferien for en del år siden og tok meg selv i å le høyt på stranda i Kroatia mange ganger. Selv har jeg akkurat begynt på «Night Film» av Marisha Pessl, en roman om en myteomspunnet filmregissør. Hadde som mål å lese en engelskspråklig bok i løpet av sommeren, men foreløpig går det veldig tregt med meg. Det er for mye som skjer på sosiale medier og for varmt i vannet.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Akkurat nå er jeg kommet så langt inn i sommermodus at jeg ikke makter å irritere meg over noe som helst. Men mener å huske at jeg tidligere har irritert meg over «enten eller»-tankegangen som har herjet i kommunikasjonsbransjen. For en stund siden virket det som om det bare var «content» som gjaldt. Så var det kun «performance marketing», osv. Hvorfor er det ikke mer «både og»? Det ene utelukker vel ikke det andre? Og når jeg først er vekket opp av sommerdvalen: Jeg er i grunnen skeptisk til alle i vår bransje som hevder å sitte på fasiten. Det finnes erfaring og historikk, men det er ikke det samme som en allmenngyldig oppskrift. Og særlig ikke i vår bransje hvor litt av poenget er å gjøre ting annerledes og skille seg ut. Nå ble jeg litt mer engasjert allikevel, kjenner jeg...

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- He-he. Med Arbeiderpartiet på kundelisten, og en Kjetil Try som leser Kampanje flere ganger om dagen, må jeg vel nesten svare Jonas Gahr Støre om jeg ikke har lyst på en veldig lang sommerferie. Men heldigvis samsvarer svaret ganske greit med min egen magefølelse.

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- Føler meg skrekkelig kjedelig når jeg svarer: «Trump blir president i USA». Sorry, altså – feriemodus.

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Nei, iallfall ikke direkte. Men lovverket burde endres slik at de betale skatt i stil til omsetningen de har i de ulike landene. At for eksempel Google betalte ynkelige 1,7 millioner i skatt i Norge i fjor, tror jeg til og med Jan Grønbech i Google Norge synes er feil. Men det er politikerne som må tette smutthullene. Det er ikke ulovlig å være smart.

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Sjekket med de andre på hytta her som svarte «Penetrator-Chris», men regner med at det var en spøk. Jeg vet sannelig ikke. Er det lov å svare Julie Andem? Det er jo henne enhver tekstforfatter drømmer om å være. Hatten av for det hun har fått til, når det gjelder alt fra manus og regi til musikkbruk og annet.

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Oj, kjente at det var et litt krevende spørsmål for en hjerne som først og fremst har vurdert solfaktor 20, 30 eller 50 de siste ukene. Bilbransjen, som jeg jobber mye med, har kommet veldig langt allerede. Slenger ut helsesektoren jeg, og håper at Kampanjes lesere tenker at det var et greit svar.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- «Intervjuet med Øystein Halvorsen mest leste artikkel i tredje kvartal»