Ingen jobber kan nå true posisjonen til «The Sandbox», som Norges mestvinnende jobb i Cannes Lions i år. Det er Try-byrået Pol som har laget denne kampanjen for Audi.

For i dag ble det ytterligere to bronseløver for Pol – begge i kategorien digital craft. I denne kategorien hadde «The Sandbox» tre shortlister, og fikk altså løve-uttelling på to av disse. Pol har jobbet sammen med Mediamonks på denne jobben.

VR-opplevelsen der man lager sin egen bane i en sandkasse  for deretter å kjøre samme bane i VR - inni en Audi - har i løpet av årets Cannes Lions innkassert ett gull, to sølv og to bronse.

Det er andre året det deles ut priser i kategorien digital craft. Norske byråer endte inn fire bidrag, fikk tre på shortlist og vant to løver. 

Her kan du se case-videoen til årets norske Cannes-suksess (Saken fortsetter etter filmen): 

Pol mestvinnende byrå
Totalt har Pol fått ni løver i årets Cannes Lions, og er også mestvinnende, norsk byrå. De fire andre løvene har byrået fått for TV-aksjonen og «25 m2 Syria».

Dette betyr at det eneste norske bidraget som var videre på shortlist i film craft; Try-filmen «Operator 1881» - og som byrået har laget for nummeropplysningen 1881 sammen med produksjonsbyrået Bacon Oslo, må nøye seg med å ha blitt shortlistet. Det ble heller ikke noen løver til SMFBs spot som gikk videre på radio-shortlisten. Bidraget var «Tapersymfonien» for VG.

Les også: Prisdryss over norske byråer i Cannes - fire løver til Pol og to til Try

Les også: Try kan vinne filmløve - Pol og SMFB med nye sjanser

Presenterte vinnerne:

Under pressekonferansen fredag formiddag ble vinnerne i kategoriene radio, creative effectiveness, film craft og digital craft presentert av juryformennene i disse kategoriene. Foto: Hilde Nyman

Björk i VR
I digital craft var det et britisk bidrag laget for den islandske artisten Björk som vant Grand Prix. Byrået er Analog London og W&N Studio. Filmen bruker virtual reality og er en musikkvideo for sangen «Notget».

Se hele videoen under (Saken fortsetter etter filmen):

I film craft var det også en musikkvideo som vant Grand Prix. Vinnerbidraget «Territory» kom fra USA og er laget for artisten The Blaze. Det er byrået Iconoclast som hadde sendt inn denne sterke filmen til årets Cannes Lions.

Se filmen her (Saken fortsetter etter filmen):

I radio var det en sør-afrikansk kampanje som vant Grand Prix. Annonsør er Kentucky Fried Chicken (KFC) og byrå Ogilvy & Mather Johannesburg. I kategorien creative effectiveness var det et amerikansk bidrag som stakk av med Grand Prix. Her var det Leo Burnett Chicago som på oppdrag fra museet Art Institute of Chicago laget et rom etter mal fra malerier av Vincent Van Gogh, og leide dette ut på Airbnb. 

I morgen er siste dagen av kreativitetsfestivalen Cannes Lions, og da deles det ut løver i film, integrated og Titanium. De siste norske løve-håpene, er Trys to shortlistede filmer; TineMelk-filmen «Kjetil vs Sara» og «Car Wash» som de har laget for Omo vaskepulver.