Også Aftenposten forsvinner ut døra hos Try og melder overgang til byrået i sjøkanten på Oslo Havn; Los & Co.

Hos Schibsted og Aftenposten forteller kommersiell direktør Tor Jacobsen at de avholdt en byråkonkurranse der fire byråer deltok, før de valgte å bytte fra Try til Los & Co.

- Vi oppfattet at Los & Co viste god forståelse for salgskommunikasjon. Vi har ambisiøse vekstmål for både abonnement og på brukersiden, og vi likte måten Los kombinerte det kreative med strategiske mål. Samtidig har de spennende miljøer de kan trekke veksler på og synes de har gjort mye bra for andre aktører, sier han.

Aftenposten har hatt Try som sitt reklamebyrå i 3,5 år, men Jacobsen avviser at de har vært misfornøyde med jobben de har gjort.

- Joda, vi har vært fornøyde, men på veien videre følte vi at Los & co var enda bedre match.

Reklamekontoen til Aftenposten anslår Jacobsen til rundt to millioner kroner i året for byråene.

- En institusjon
Los & Co er allerede i gang med å produsere en sommerkampanje for Aftenposten. Samtidig startet også byrået det langsiktige strategiske arbeidet med å styrke merkevaren Aftenposten de neste årene.

- Aftenposten er en institusjon i norsk samfunnsliv. Det er sannsynligvis den viktigste arenaen for debatt og opplysning, og i en verden der mediene er under press fra mange kanter, ser vi virkelig frem til å kunne bidra til å styrke Aftenpostens posisjon, sier Bjørn Kjetil Tønnessen, konsulent i Los & Co.

I november i fjor ble det kjent at Handelshøyskolen BI valgte Los & Co fremfor Try, og nylig omtalte Kampanje den overraskende overgangen til Felleskjøpet. 

I forbindelse med at Felleskjøpet også valgte å bytte fra Try til Los, kommenterte arbeidende styreformann Jan Christian Fosseidbråten i Los & Co dette slik i går;

- Det er alltid gøy å vinne kunder. Jeg er ikke egentlig så opptatt av hvor de kommer fra, men kan si at det er gøy å oppleve at vår tilnærming til marketing har så god resonans i markedet gjennom å forene det kreative med forretningsforståelse, uttalte Fosseidbråten til Kampanje.

Les også: Los & Co tar BI fra Try

Les også: Vant to Gullfisker med Try - men nå vil bøndene bytte ut reklamebyrået

Kunde-hattrick på Try:

Med Aftenposten som ny kunde har Los & Co skåret et lite kunde-hattrick på Try. Fra venstre: Jan Christian Fosseidbråten (Los & Co), Ulf Morén (Aftenposten), Bjørn Kjetil Tønnessen (Los & Co), Marius Thorkildsen (Aftenposten), Marit Rui (Los & Co) og Line Berger Andersen (Schibsted).

Try: - Alltid trist å miste kunder
Kjetil Try er tydelig på at han synes problemstillingen om at tre kunder har valgt å melde overgang fra Try til Los, er søkt.

- Vi mister veldig sjelden kunder, men det er allikevel selvsagt trist når det skjer. Heldigvis kommer det stadig inn nye kunder, så at vi mister noen er kanskje litt bra, ellers blir det statisk. Det ramler inn av oppdrag, og vi opplever bare at vi har ekstremt mye å gjøre hele tiden, sier han.

Om Try har mistet tre kunder det siste året, kan Kjetil Try fortelle at byrået har hentet inn 16 nye kunder i samme periode. 

Blant de nye kundene det siste året, nevner han; Toro, Opplysningen 1881, Jean Paul, Phenix, Sweco, Norconsult, Gyldendal/Ark, Barilla, Østavind, Jarlsberg, Battery, Oslo Katedralskole, Pizzabakeriet, Røde Kors pluss to til som ikke kan navngis ennå.

- Så hvis du går rundt og bekymrer deg på våre vegne, kan jeg berolige deg; her går det så det griner, avslutter han.