Anorak har på tre år gått fra å være det lille kreative byrået, til å bli ett av de store kommunikasjonsbyråene i Norge. På tre år har omsetningen vokst med 55 millioner kroner og byrået - som er en del av byråfamilien The North Alliance - landet i 2016 en omsetning på 83 millioner kroner. Det er rett bak et byrå som for eksempel Kitchen som nylig landet en omsetning på 86,4 millioner kroner. 

I 2014 var omsetningen på 28 millioner kroner. Byråinntekten vokste med nesten 40 prosent fra 32,8 til 45,2 millioner.

- Vi har vokst mye, har en fantastisk kundeportefølje og framover skal vi bruke mindre tid på å finne kunder og mer tid på kundene vi faktisk har. Målet er å vokse sammen med kundene. Målet er å øke omsetningen noe, men ved å gjøre mer jobb for kundene vi allerede har, sier byråleder Torgeir Vierdal.

Men på bunnlinjen er det fortsatt mer å gå på med et overskudd som ikke var større en 2,5 milloner kroner før skatt.

Tiden er over for anonyme byråer
Anorak jobber i dag med kunder som SAS, Sats & Elixia og If. Andre kunder er de nye digitale tjenestene Propr og Kolonial.no.  

- Selv om delingsøkonomien fortsatt er en liten del av norsk verdiskaping, er den en stor del av vår. Vi sparket den norske eiendomsbransjen i skinnleggen sammen med Propr, utfordret betalingsmarkedet med Mobile Pay og lærte folk å få maten servert på døra sammen med Kolonial, sier Vierdal.

Men det var nok kampanjen Anorak gjorde for NOAS med Kristoffer Joner i hovedrollen i fjor som skapte de største overskriftene.

Les også: Anorak står bak Joners angrep på Sylvi Listhaug

- Tiden der kommunikasjonsbyråer var anonyme og uten egne meninger er forbi, vi skal mene noe, vi skal skape en forskjell og vi skal være stolte av jobben vi gjør. Kommunikasjon er viktig, sier Vierdal. 

- Bransjeglidning bare tull
Om den siste tidens bransjedebatt der blant annet Trigger har flagget at de ikke lenger vil være PR-byrå, men et utviklingsbyrå, svarer han;

- Det er ingen forskjell mellom utviklingsbyrå, PR-byrå og reklamebyrå. Vi er alle - og har alltid vært - kommunikasjonsbyråer. Bransjegliding er bare tull, vi løser alle de samme oppgavene som før - nemlig kommunikasjonsutfordringer for oppdragsgiverne. Forskjellen er at de digitale mulighetene gir oss så utrolig mange tangenter å spille på. Det er jo ikke branjseglidning, det er bransjemuligheter, sier han.

For Vierdal handler det fortsatt å finne de beste løsningene, mener han.

- Kundene våre har kommunikasjonsutfordringer, slik var det på 1970-tallet og slik er det i dag. Når printbyråene måtte lage tv-reklame, skiftet de ikke navn eller bransje. Det handler fortsatt om å finne de beste løsningene for kunden og særlig med fokus på alle de digitale mulighetene som gir målbare resultater. Vi er stadig mer fristilt når det kommer til hvor vi lanserer budskapet. Hos oss legger vi like mye jobb i en Facebook-post som en tv-reklame.

I går omtalte Dagens Næringsliv også tallene fra eierkonsernet The North Alliance. 

Les også: Nå begynner Noa å tjene penger - kan bli solgt innen to år

Her ser du tallene til Anorak for 2016. Alle tall i MNOK. 

Anorak 2016 2015 Endringer i prosent
Omsetning 82,6 53,8 + 53,5
Driftsresultat 3 0,6 + 400
Resultat før skatt 2,5 0,4 + 525