Som del av den store pitsjen Norsk Tipping er i gang med, jakter spillkonsernet på Hamar altså både nytt reklamebyrå og content marketingbyrå. Totalt kjempes det om en pott på 200 millioner kroner for både reklame og content marketing.

I går kunne Kampanje avsløre fire av maksimalt fem byråer som kjemper om å bli ny reklamebyrå-forbindelse for Norsk Tipping; nemlig Try, Dinamo, Kitchen og Saatchi & Saatchi.

Les også: Kjempebrøler fra McCann - ute av Norsk Tipping-konkurranse

Fra flere kilder har Kampanje fått bekreftet at det totalt ble levert 16 tilbud fra byråer som ønsker å bli Norsk Tippings contentbyrå i årene som kommer. Av disse 16 gikk fem byråer videre til finale, og nå kan Kampanje avsløre at ett av byråene som er videre i finalen om å bli content-byrå, er Try, som også er videre i finalen om reklamebyrå.

Samarbeider med Plan-B
For anledningen har Try levert tilbud sammen med Plan-B, som ble startet av tv-profilene Harald Rønneberg, Thomas Numme og Truls Svendsen, samt Nicolai Nansen. Plan-B er kanskje best kjent som formidler av kjente profiler som konferansierer og foredragsholdere, men de driver også et produksjonsselskap som blant annet produserer «Senkveld», «Tjukken og Lillemor» og den nye serien «Truls à la Hellstrøm».

Try har de siste årene satset stadig mer på content marketing og har bygget opp en avdeling med rundt ti ansatte medarbeidere. Blant de siste ansettelsene finner vi navn som Trine Stang Hox med redaksjonell bakgrunn fra flere tv-produksjoner i NRK og TV 2 og regissør Morten Holthe Hanssen som har bakgrunn fra journalistikk og underholdning i Dagbladet, Fredrikstad Blad, Anti-TV og VGTV.

Les også: - En økende del av Try-omsetningen vil være content

Etter det Kampanje erfarer er altså listen med finalister til å bli content marketingbyrået til Norsk Tipping slik – i tillegg til et femte byrå;

  • Try og Plan B
  • Red Ink (med Aller på eiersiden)
  • Egmont Publishing/Sempro (eid av Egmont)
  • Spoon (eid av Bonnier)

- Venter på telefon fra Hamar
Det blir derfor i alle fall tre store konkurrenter som Try må kjempe mot i content-finalen, siden Spoon er eid av ukebladkonsernet Bonnier, Sempro/Egmont Publishing er eid av Norges største ukebladkonsern Egmont og Red Ink har ukebladkonsernet Aller på eiersiden.

På spørsmål fra Kampanje bekrefter Bonniers content-byrå Spoon at de er med i finalerunden.

- Norsk Tipping er jo en drømmekunde med sin sterke merkevare og ikke minst sitt særegne samfunnsoppdrag som betyr svært mye for idrett, kultur og frivillighet i Norge. Norsk Tipping jobber proft med kommunikasjon, noe anbudsutlysningen bekrefter. Jeg opplever at de har satt høye, men relevante og presise krav til sine fremtidige leverandører, sier daglig leder Marte Ramborg i en kommentar til Kampanje.

Nå setter byrået inn støtet og gir alt for å vinne Norsk Tipping til kundelisten.

- Vi skal jobbe hardt for å levere et tilbud som beviser og overbeviser, og håper på en telefon fra Hamar utpå sommeren, sier hun.

- Kan ikke gå ut med informasjon
Strategisk innholdsrådgiver Sigurd Torgersrud i Norsk Tipping er ordknapp når han blir spurt om han bekrefte at det er levert tilbud fra 16 content marketing-byråer.

- Norsk Tippings anskaffelse er underlagt Lov og Forskrift om offentlige anskaffelser og vil ikke kunne gå ut med informasjon så lenge prosessen ikke er avsluttet, sier han.