Markedssjefen i SAS, Marianne Orderud, er klar for en ny reklame-takeoff når hun går på lufta med den nye kampanjen «Home is a place of its own»:

- Vi forsøker vi å vise frem hvilke skatter som gjemmer seg under skyene, på forhåpentligvis en ny og spennende måte der personlige opplevelser – naturen, stillheten og sansene spiller hovedrollene, sier Orderud.

Men denne gangen er det en litt spesiell flight det legges opp til. For kampanjen, som har premiere på tv, kino og i digitale kanaler, er det det nye reklamebyrået Anorak som står. Det er første gang Anorak gjør en tv-film for flyselskapet.

Her kan du se nye reklamefilmen til SAS og Anorak.

I fjor høst løste Noa-sjefen Thomas Høgebøl ut SAS fra reklamekontrakten flyselskapet hadde med Los & Co. Dermed ble SAS en totalkunde av NOA i hele Skandinavia.

Les også: Høgebøl kjøper SAS-konto fra byrå-konkurrent

- Er dette den første store SAS-kampanjen som går på lufta i Norge etter skilsmissen med Los?

- Stort sett alt du ser av SAS i det norske markedet, bortsett fra de store «We Are Travelers»-produksjonene og innhold vi selv tar frem, er det Anorak som gjør. Men det er første gang Anorak produserer en film som går på tv for SAS, og som potensielt også kan benyttes for å vise frem Norge for våre andre markeder. Størrelsen av denne kampanjen er også i stor grad drevet av en sterk involvering fra våre kollegaer internt, sier Orderud.

Den kreative ideen hviler mye på det SAS kaller «spektakulære innflygninger» og det er de ansatte kommer inn. 

- Det er få andre i Norge som har like spektakulær utsikt fra kontoret som våre piloter. I januar 2017 gjennomførte vi en undersøkelse blant våre norske piloter der Ålesund, Molde, Tromsø og Bodø ble kåret til «Norges vakreste innflygninger», sier Orderud. 

Teamet som har vært med på kampanjen er reklamebyråets side Lars Holthe og Peter Power. Prosjektleder har vært Anniken Hallan og rådgiver og kundeansvarlig er Kine Werenskiold. 

- Å løse Norge som destinasjon innenfor «We Are Travelers»-universet har vært en spennende oppgave. Målgruppen vår kjennetegnes ved at de reiser mye, opplever mye, har stor fart og høyt aktivitetsnivå. Sånn sett er det kanskje ikke så rart at man etter hvert glemmer Norge litt. I filmene hadde vi lyst til å få frem at Norge er en egen verden som venter på å bli oppdaget. Og at det å komme hjem til Norge, og oppleve hjemme, bokstavelig talt er å «lande», sier Kine Werenskiold  i Anorak.