McCann har fått en noe trist avslutning på sitt toårige samarbeid med Norsk Tipping. Som Kampanje har skrevet tidligere i dag, er ikke byrået med videre i konkurransen om reklamekontoen.

- Den triste og kjipe historien er at vi gjorde en skikkelig feil når det kom til innleveringen av dokumentet. Vi leverte rett og slett inn på gal dag, altså fredag istedenfor torsdag. Rett i etterkant forsøkte vi å finne løsninger på hvordan vi kunne redde dette inn – men offentlig anbud er offentlig anbud. Det er veldig strenge regler man skal forholde seg til. Vi hadde selvsagt en dialog med Norsk Tipping rundt dette, sier byråleder Linda Nordheim til Kampanje.

Les mer og se hvilke byråer som er med videre her: Kjempebrøler fra McCann – ute av Norsk Tipping-konkurranse

Det betyr ikke at reklamebyrået er helt ferdig med Norsk Tipping. Et av deres siste arbeider for kunden er et helt nytt kommunikasjonskonsept for Vikinglotto, som relanseres denne uken.

- Lanseringen av nye Vikinglotto er en av våre største og viktigste satsinger i 2017, sier Kristin Røe, leder markedskommunikasjon i Norsk Tipping.

- Den nye kommunikasjonen skal posisjonere Vikinglotto mer som et eget merke. Med enda større premier øker også forskjellen fra vanlig Lotto. Briefen til byrået var derfor å vise at Vikinglotto-følelsen ikke bare handler om å realisere egne drømmer, men også å ha nok til å dele med mange rundt seg, sier Røe.

Torstein Greni og Stein Simonsen er det kreative teamet bak kommunikasjonskonseptet som tar i bruk begrepet #denfølelsen, som i dette tilfellet henviser til følelsen av å vinne i Vikinglotto.

- Vi tok oppgaven med å skildre Vikinglotto-følelsen ganske bokstavelig. Sjargongen rundt «den følelsen» er jo godt etablert i folks dagligtale, men brukes alltid til å beskrive ting alle har følt på. Dermed var det noe gøy i helt enkelt å snu på det, og beskrive «den følelsen» de færreste har hatt, men mange kunne ønsket seg – og som Vikinglotto faktisk gjør mulig.

Foruten kreatørene har McCann-teamet bestått av rådgiver Linda Norheim, planner Svein Sælid, prosjektleder Katrine Berget, designer Sofie Nilsson og motion designer Cato Skogvoll. Filmene er laget av Motion Blur med Henrik Sander som regissør og Terje Strømstad som produsent. Sagveien Resort har produsert radio.

Se filmene her - og en radiosnutt helt til slutt: