I fire år har reklamebyrået Kikkut hatt ansvar for reklame og markedsføring for Oslo Kommune Bymiljøetaten og Rusken. I år går denne kontrakten ut og jobben må ut på anbud. I anbudet heter det at byrået som får tilslag, inngår en rammeavtale for to år og med mulighet for ytterligere to års forlengelse. Verdien på kontrakten er på totalt seks millioner kroner.

Torsdag i forrige uke gikk fristen for å melde sin interesse ut, og fagansvarlig Marit E. Aune i Ruskensekretariatet bekrefter at det har kommet inn tilbud fra seks ulike byråer.

Aune avviser at de er misfornøyd med jobben Kikkut har gjort.

- Vi følger vanlige anskaffelsesregler og her er det ikke rom for kjærlighetsforhold – her er det hardt og brutalt. Vi er kjempefornøyde med jobben Kikkut har gjort. Vi lyser ut dette anbudet rett og slett fordi vi ikke har lov til å gjøre noe annet. Alle skal ha mulighet for å komme med et tilbud, sier Aune.

Marit Aune forteller at det utlyste oppdraget dreier seg om bistand på mange områder i perioder der de faste årsverkene ikke strekker til.

- Vi er ute etter en rammeavtale. Vi ønsker et byrå når vi selv ikke klarer å løse oppgaver, for vi er bare tre i sekretariatet. Det handler blant annet å markedsføre Rusken, utvikle kampanjer og nettsider når vi har behov. Vi skal ikke inngå en kontrakt med et reklamebyrå som skal fortelle oss hvordan kampanjene skal være, vi legger strategien selv, forteller Aune til Kampanje. 

Vant i fjor:

En reklamefilm fra Rusken signert Kikkut, vant gull i Epica i 2016. Foto: Skjermdump fra filmen

Vant i Epica
I fjor høst vant Kikkut gull i Epica med sin reklamekampanje for Rusken, og det er selvsagt Aune godt fornøyd med.

Les også: To norske Epica-gull

- Det var jo Kikkut som vant prisen, men vi var kjempefornøyde. Her fikk både vi og Kikkut oppmerksomhet.

Rusken ble startet i 1976 og er Oslo Kommunes satsing på en ren og trivelig by sammen med befolkningen. I anbudsdokumentet er det spesifisert at «Formålet med denne anskaffelsen er å inngå en rammeavtale med en tjenesteyter i den hensikt å bistå Ruskensekretariatet i arbeidet med å oppbygging, videreutvikling og administrasjon av Ruskens digitale prosjekter, kampanjer og aktiviteter.» Det spesifiseres at oppdraget vil variere gjennom kalenderåret.

Nå følger Ruskensekretariatet en oppsatt plan for å velge byråforbindelse og planen er at de skal bestemme seg i løpet av mai.