I Trondheim har reklamebyrået HK reklamebyrå akkurat avsluttet sammenstillingen av 2016-tallene for byrået. Og daglig leder Olav Svartøien er særdeles fornøyd.

Tallene viser at omsetningen i den rene reklamedelen av konsernet - altså HK reklamebyrå isolert - endte på 35,8 millioner kroner, mot 33,1 millioner kroner i 2015. Byråinntekten ble på 21,9 millioner kroner i fjor, mot 20,5 millioner i 2015 – en økning på nærmere 1,4 millioner kroner.

- Vi har akkurat fått inn rykende ferske tall for 2016 – og tallene er «all time high». I 2015 ryddet vi mye når det gjelder kostnader og fikk en omsetningsøkning, bekrefter Svartøien.

- Naturlig konsekvens
Mest oppsiktsvekkende er kanskje økningen i resultat før skatt. I 2015 var tallene blodrøde for HK med -658.000 i resultat. Tallene for 2016 viser at resultat før skatt endte på hele 3,75 millioner kroner.

- Resultatøkningen er en naturlig konsekvens av at vi fortsetter å levere sterke konsepter og reklame som virker for kundene våre. Økt fokus på prosjektgjennomføring og kontroll, ressurstilpassing og et tett samarbeid med vårt digitale mediebyrå HK Link har også vært viktige bidrag til veksten i 2016. Enda bedre innsikt og analyse har bidratt til at våre kampanjer oppnår gode resultater for kundene våre, og det gjør at vi får flere oppdrag og oppdragsgivere. Vi har hatt bra prosjekter og kunder og gjort mye bra i 2016, forteller Svartøien.

Han innrømmer at 2015 var et dårlig år for byrået.

- 2015 ble et ryddeår for oss, blant annet var vi 3,5 færre årsverk fra om med januar 2016. Dette har gjort oss slankere og bedre rustet for høy fart, sier han.

- Bygger et A -lag her oppe
Nylig ble det kjent at Tank Design etablerer seg i Trondheim - sammen med HK reklamebyrå.

Les også: Tank til Trondheim

- Når vi nå går sammen med Tank Design om å etablere et designbyrå i Trondheim, føler vi at vi nærmer oss et komplett kommunikasjonshus. Vi bygger et robust A-lag her oppe og det vises på resultatene, sier han.

Av nye kunder i 2016 kapret byrået blant annet den nasjonale kunden Grilstad. Men også Avinor (Trondheim Lufthavn Værnes, Austmann Bryggeri og prosjektet Soria for 27 nettselskap - der prosjekteder er energileverandøren BKK.

- Vår kundestrategi er å jobbe med nasjonale- og regionale merkevarer med utgangspunkt i Trøndelag. Kundelisten vår viser at vi har lykkes med det. Nå ser vi at sterke merkevarer som tidligere har hatt sine markedsavdelinger i hovedstaden flytter hjem, som for eksempel Grilstad. Det liker vi svært godt. I tillegg opplever Trondheim og Trøndelag en særdeles spennende utvikling innenfor mat, eiendom, havbruk, teknologi og innovasjonskultur. Både vi og trøndelagsregionen har vind i seilene, og vi forventer fortsatt hyggelig vekst i årene som kommer. HK Link har også veldig gode resultater i år, og ser lovende ut for 2017 også.

I HK reklamebyrå i Trondheim jobber det 20 mennesker, mens det jobber totalt mellom 40 og 45 personer i HK Gruppen totalt – som inkluderer datterselskapene HK Link og Rosenborg reklame samt HK Tromsø.

Her er alle tallene for 2016 for HK reklamebyrå. Alle tall i millioner kroner.

HK reklamebyrå 2016 2015 Endring i %
Omsetning 35,77 33,06 8,2
Byråinntekt 21,92 20,48 7
Resultat før skatt 3,75 -0,66  - 

Tallene er kun for HK reklamebyrå, ikke inkludert underselskaper.