Det var i fjor høst det ble kjent at de to profilerte bransjestjerne Christian Steen og Trond Kvernstrøm hadde slått seg sammen for å bygge opp The Oslo Company sammen. Med den tidligere SMFB-sjefen Steen og tidligere TV 2-direktør Kvernstrøm under samme tak, var tanken å krysse det beste fra reklame- og tv-verden i ett og samme selskap. 

Les også: Bransje-stjerner slår seg sammen – lager nytt byrå

Selskapet har allerede hentet inn kunder som Cermaq og Rottefella og flere nye kunder skal være på vei inn, men nå skjer også det Kampanje erfarte i kom til å skje: TV 2 går inn på eiersiden i The Oslo Company. Det bekrefter TV 2s administrerende direktør Olav T. Sandnes. 

Les også: Nytt stjerne-byrå kan få TV 2 på eiersiden

- Når to dyktige fagpersoner, som vi har gode erfaringer med og kjenner godt fra før, etablerer et nytt og spennende byrå er det selvsagt noe vi i TV 2 og Egmont ønsker å være med på. I en bransje med store endringer så er det viktig for oss hele tiden å utforske nye muligheter. Vi tror at The Oslo Company kan bidra med nye og spennende tanker i forhold til kommersiell og kreativ utvikling på tvers av plattformer, som vil være interessante for både annonsører og medier, sier Sandnes.

TV 2 får en eierandel på 20 prosent, mens Steen og Kvernstrøm beholder 40 prosent hver. 

Saken fortsetter etter bildet.

Kjøper seg inn i reklamebyrå:

TV 2-sjef Olav T. Sandnes legger penger på bordet for å få 20 prosent av reklame- og tv-produksjonsselskapet The Oslo Company.

Vil utvide reklametilbudet
Etter det Kampanje kjenner til går nå TV 2 inn i The Oslo Company med tanke på å utvide tjenestespekteret innenfor reklame- og markedsføringstjenester og for å løse nye behov for TV 2s mange annonsører som søker nye kommunikasjonsløsninger innenfor det raskt voksende markedet for content marketing.  TV 2 har aldri tidligere vært inne på eiersiden av et reklamebyrå.

- Er tanken med investeringen i The Oslo Company å styrke og utvide TV 2s tjenestetilbud innenfor markedsføringstjenester til TV 2s annonsører?

- Kommunikasjon og produksjon av innhold er  viktige områder for TV 2. I en mediabransje som endrer seg synes vi det er spennende med et byrå som kombinerer dette og ønsket å være med fra starten, sier TV 2s salgsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll til Kampanje. 

Dermed følger TV 2 også opp den strategien som Egmont har fulgt den siste tiden gjennom oppkjøpene i blant annet content- og performance-byråene Sempro og Bonzaii. 

- Kan vi se investeringen i The Oslo Company i lys av den Egmont-strategien? 

- Egmont er en aktør med stor tilstedeværelse i Norge og der de ulike selskapene kan spille hverandre gode så bør man jo gjøre det, sier Rosvoll.

- Moro at TV 2 vil være med
Selv om TV 2 går inn på eiersiden vil The Oslo Company være en selvstendig og uavhengig virksomhet, ledet av Trond H. Kvernstrøm og Christian Steen. Byrået vil være en tjenesteleverdør til flere norske og internasjonale annonsører og medier – og det er således ingen eksklusivitet knyttet til TV 2 slik Kampanje kjenner saken.  

- Vi har lyst til å skape et byrå bestående av dyktige og engasjerte mennesker, som sammen ønsker og utforske nye muligheter innenfor medier og kommunikasjon. Vi ser stor verdi i å ha en strategisk partner som kan gi oss muligheten til å tenke langsiktig og helhetlig. Vi synes det er veldig moro at Egmont og TV 2 har lyst til å være med, det gir oss enda bedre forutsetninger for å realisere de tankene og ambisjonene vi har for fremtiden, sier Christian Steen som er administrerende direktør i The Oslo Company.

Hvor mye penger TV 2 og Egmont går inn med, vil ikke Steen fortelle. 

- Med finansiering fra TV 2 gjør det oss i stand til å bygge sten på sten og raskere nå de målene vi har satt oss med The Oslo Company, sier Steen til Kampanje.