Sportskjeden Gresvig er på jakt etter nytt reklamebyrå, og er i full gang med en stor byråkonkurranse. Nærmere ti byråer skal opprinnelig ha vært med å konkurrere om oppdraget i den første runden. Reklamesjefer Kampanje har snakket med, omtaler kontoen som svært attraktiv. 

Størrelsen på kontoen er av kilder Kampanje har vært i kontakt med, beregnet til å være mellom 10 og 15 millioner kroner på byråkjøp årlig. 

Det er Fjeldheim & Partners som har kontoen i dag, og markedsdirektør Kyrre U. Lømo bekrefter at dagens byråforbindelse også er med i pitsjen og kjemper om kontoen.

Men bortsett fra det, er han knapp i kommentaren om prosessen.

- Vi har alle signert konfidensialitetsavtaler. Derfor ingen kommentar, sier Lømo til Kampanje. 

Andre byråer som har vært inne er Los&Co, SMFB, McCann, Kitchen og Red Grupppens eget retailbyrå. Men etter det Kampanje erfarer er det nå en tre-fire byråer som er i en finale og det er foruten Fjeldheim & Partners, også SMFB, McCann og Los&Co. 

Det er konsulentselskapet Boston Consulting Group som har hjulpet den pressede kjeden med grunnlaget for pitsjen som handler om både design, kommunikasjon og produksjon.

Sportskjeden har fått mye  juling på det norske markedet av markedsleder XXL som tar stadig nye andeler. XXL-kjeden passerte nylig 30 prosent markdsandel,mens erkerivalen Gresvig har slitt både med andelene og inntjeningen. Gresvig, som står bak kjeder som G-Sport, G-Max og Intersport, har lagt bak seg flere år med flere hundre millioner i underskudd og sliter med å posisjonere de kjedene G-Sport og Intersport opp mot hverandre. 

I november fikk sportskjeden også pepper for å spille på gamle kjønnsroller i sin markedsføring – da Gresvigs sportskjede G-Max Sport sendte ut en kundeavis som innstikk i Aftenposten og som DM i postkassen – der en familie på fire er avbildet slik at mennene var godt påkledd med slalåmsko på beina, og jentene er kledd i skjørt og pensko. Gresvig fikk blant annet kritikk fra organisasjonen Press

Les også: Jentene må gå på ski med pumps i G-Sport-reklame

Det er ventet at Gresvig vil bestemme seg for ny byråforbindelse i løpet av måneden.