Try Reklamebyrå sikret seg hele ni priser under reklamekonkurransen Eurobest, som regnes som EM i reklame. Den gjeveste prisen - Grand Prix - fikk Try for den mye omtalte kampanjen «Brad is Single», som ble laget for flyselskapet Norwegian. Denne prestisjetunge prisen fikk Try i kategorien Print. Den samme jobben fikk også tre sølv – i kategoriene for Utendørs, Print & utendørs craft og Promo & Actiovation. Det kreative teamet i Try som står bak kampanjen, er den unge duoen Marius Aasen og Susanne Hovda.

Toppsjefen er meget tilfreds.

- Klart det er gøy! En Grand Prix, fire sølv og fire bronse. 19 på shortlist. At hele ti team i Try er representert og at vi er på shortlist for hele seks forskjellige oppdragsgivere er kanskje det som gleder meg mest. At vi også med stor sikkerhet kan si at vinnerjobbene har vært ekstremt effektive reklamejobber for kundene våre er likevel aller viktigst, sier administrerende direktør Kjetil Try til Kampanje.

- Nåløyet er veldig trangt
Kreativ leder Øystein Halvorsen i Try er svært fornøyd.

- Eurobest regnes nok som EM i reklame av oss byråer, så da sier det seg selv at dette henger meget høyt. Det sendes inn over 4500 arbeider fra hele Europa, så nåløyet for å nå helt til topps, er veldig trangt. Dette
er en stor klapp på skulderen til markedsavdelingen i Norwegian og de
involverte i Try, sier han.

Norwegian-kampanjen ble også belønnet med Grand Prix under reklamekonkurransen Epica i Amsterdam i november.
­

- «Brad is Single»-jobben er kun sendt inn i to internasjonale konkurranser til nå, og begge har resultert i Grand Prix. Vi kommer nok til å sende den inn til Cannes og et par andre konkurranser, men det er ikke noe vi tenker på akkurat nå. Nå skal vi bare nyte dette frem til mandag, sier Halvorsen.

Les også: Grand Prix til Try for Brad Pitt-stunt

- Fremtidshåp for printannonsen
At en printkampanje vinner Grand Prix blir lagt merke til.

- Det har lenge vært snakk om at printannonsen er død. Juryen trakk fram Norwegian-annonsen som et slags fremtidshåp for annonsen, å kunne være aktuell og fungere i en kontekst. Det var stor jubel i salen da Grand Prix i print ble ropt opp i salen, forteller Halvorsen til Kampanje.

Trys Volkswagen-stunt «Trailer Assist» fikk ett sølv og tre bronse i årets Eurobest. Ett sølv og en bronse i Utendørs-kateorien, samt bronse i både Film og Promo & Activation. Dette stuntet kom denne uken med på det amerikanske bransjenettstedet Adweeks liste over årets mest sette virale filmer og havnet på en 13. plass.

Sølv og bronse til Schjærven, bronse til Anti
Filmen «Kjære pappa» som Tangrystan og Schjærven har laget for Care Norge innkasserte ett sølv og en bronse. Sølvet kom i kategorien Film Craft og bronsen i Film.

Pol fikk én sølv for «25m2 Syria» for årets tv-aksjon i kategorien Direct. Try fikk én bronse i PR, med kampanjen «The language barrier» som er laget for Røde Kors. Også i design-kategorien ble det uttelling i år; Anti var eneste norske byrå på shortlist, og innkasserte en bronse for den visuelle identiteten til Barcode.

I år har norske byråer totalt sendt inn 195 jobber i de ulike kategoriene i Eurobest. Film er den største kategorien – norske byråer eller produksjonsselskaper har sendt inn 31 reklamefilmer. Den nest-mest populære kategorien har vært Promo & Activation, der det ble sendt inn 24 bidrag. Deretter følger Interactive og Entertainment, som har hatt henholdsvis 20 og 19 norske bidrag.

I går ble det kjent at ni norske byråer hadde totalt 35 bidrag videre på årets shortlist. Fredag kom de to siste shortlistene, men her var det ingen norske bidrag.

Les også: Ni norske byråer kjemper om gull i reklame-EM

Norge har hatt fire medlemmer i årets juryer; Lise Tangen Hansen, som er direktør for forbruker- og markedsinnsikt i Carat, har deltatt i juryen for Creative Effectiveness. Mediacoms Håvard Winstad som jobber som strategisk rådgiver, har vært å finne i årets Media-jury. Kreatør Lars Holthe fra Anorak har sittet i Interactive, Mobile and Digital Craft, juryen mens kreativ leder Øystein Halvorsen i Try har deltatt i Film, Print, Print and Poster Craft-juryen.

Les også: Disse skal juryere i Eurobest

Eurobest eies av det samme selskapet som årlig arrangerer festivalene og konkurransene Cannes Lions, Spikes Asia og Dubai Lynx.