Sølvfisk-juryen har jobbet seg frem til en vinner blant reklamefilmene som var på lufta i august, og det er Grønt Punkts reklamefilm «Festen» som til slutt stakk av med seieren.

- Grønt Punkt Norge har flere ganger i år vært høyt oppe blant filmene som vurderes til Sølvfisk. I august går de helt til topps med filmen «Festen», der Atle Antonsen gir folk klar beskjed om å ta seg sammen og sortere søpla si. Når en først skal få kjeft, er det få som gjør det like bra som Antonsen. Juryen tar seg sammen - og gratulerer med Sølvfisk! sier de i en uttalelse.

Det er første gang Grønt Punkt Norge og Alexander Reklamebyrå får en Sølvfisk og dermed er med i kampen om Gullfisken for 2016.

- Vi er utrolig stolte av, og har lagt ned mye arbeid i holdningskampanjen vår, der vi harselerer med de vanligste unnskyldningene folk har for å ikke kildesortere. Derfor er det utrolig morsomt å få Sølvfisken og samtidig bli nominert til Gullfisken. Dette opplever vi som en bekreftelse på at vi har klart å kommunisere et viktig budskap på en virkningsfull og underholdende måte, sier administrerende direktør Jaana Røine i en pressemelding.

Alexander Reklamebyrå er mest kjent for sine jobber for Kiwi, som de har hatt på kundelisten i over 20 år, og for å ha bygget merkevare for andre retailkjeder.

Les mer: Har laget Kiwi-reklame i 20 år

Ying Hau, Jeppe Christoffersen og Marius Wold har vært byråets team på denne jobben. Produksjonsselskapet har vært Pryser Film og Patrik Syversen har vært regissør.

Se filmen her: