I går kunne Kampanje fortelle om statsråd Linda Hofstad Hellelands planer om å komme spillreklamen på tv-kanaler som retter sine sendinger til det norske markedet til livs.

Les også: Slik skal Helleland strupe bettingreklamen på Discovery og MTG

For med bakgrunn i den nye spillmeldingen som ble lagt frem for Stortinget fredag sist uke, vil regjeringen nå både jobbe nasjonalt og internasjonalt med tanke på stanse tv-reklame fra aktører som Betsson, Unibet og ComeOn på tv-kanalene blant andre MTG og Discovery.

- Pengespillreklame fra tv-kanaler som sender fra utlandet er uheldig og bidrar til å fremme spill som ikke har de samme tapsgrenser eller er underlagt norsk forbrukerlovgivning. Departementet har derfor arbeidet for å stanse pengespillreklamen, og vil i fortsettelsen jobbe med nasjonale og internasjonale regler mot dette, sa Linda Hofstad Helleland til Kampanje mandag,

- Følger reglene
Discovery og MTG har med sine kanaler Max, TV3 og Viasat4, solgt reklameplass til betting- og spillgigantene i en årrekke i et marked som Medietilsynet anslår å ligge på rundt 750 millioner kroner brutto. Men ingen av de ser noen grunn til å avslutte salget av spillreklame.

- Vi følger de reglene som gjelder for dette feltet, og vil gjøre det også i fremtiden, sier Espen Skoland som er kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks Nordic.

Administrerende direktør i MTG Norge, som eier tv-kanalene TV3 og Viasat4, sier 0ølgende om regjeringens varslede tiltak.  

- Det er ikke opp til oss å tolke enkelte politikere eller interesseorganisasjoners ønsker, vi må forholde oss til de til enhver tid gjeldende regler og lover i det landet vi sender fra, sier Micalsen.

- Hvor viktige er disse inntektene for MTG?

- Som kommersiell kringkaster er selvsagt alle inntekter viktige for MTG, sier Micalsen.

Venter på lovendring:

- Skulle lovverket endres vil vi naturligvis forholde oss til det, sier kommunikasjonsdirektør Ditlef Jacobsen i Schjærven Reklamebyrå som står bak blant annet ComeOns reklamerfilmer.

Vil fortsette med ComeOn
Også reklamenbyråene som jobber for spillselskapene er i kikkerten til regjeringen som mener reglene nasjonalt er gode nok til å reagere mot byråer på reklame og PR-siden som jobber for de store internasjonale gigantene i det digitale spillmarkedet.

Les også: Her er byråene som får gult kort for å jobbe med spillgigantene 

En av disse er Schjærven Reklamebyrå som jobber for selskapet ComeOn som i sommer blant annet gikk på lufta med en stor kampanje med John Carew i hovedrollen.

- Vi er klart over at det internasjonale tv-direktivet er under revisjon. Gitt eksisterende reguleringer på dette området mener vi at vi forholder oss til gjeldende lovgivning. Skulle lovverket endres vil vi naturligvis forholde oss til det, sier kommunikasjonsdirektør Ditlef Jacobsen i Schjærven Reklamebyrå til Kampanje.

Han sier byrået vil fortsette å jobbe med spillselskapet også i fremtiden.

- ComeOn er kunde i Schjærven Reklamebyrå og det er vi glade for. Vi tror og håper at vi får jobbe med ComeOn også i tiden som kommer, sier han.