Byggvarekjeden Maxbo bryter med mediebyrået Mindshare etter 12 år. Konkurrenten Carat vant kjedens byråkonkurranse. Byråskiftet omfatter også Maxbo Proff.

- Carat er et komplett mediebyrå, med et stort kompetansemiljø, høy kapasitet og solid erfaring med både forbruker og B2B-markedet. Disse egenskapene i kombinasjon med deres fokus på kundeinnsikt og store engasjement for våre utfordringer ble avgjørende for valget, forteller Eirik Grønlie, markedsdirektør i Maxbo, til Kampanje.

- Kommer det noen dramatiske endringer i markedsføringen av Maxbo?

- Som i alle slike byttesituasjoner gjør vi for tiden en vurdering av hva som skal til for å skape effekt av vår kommunikasjon, men ingenting tyder per dags dato på radikale endringer, mer justeringer, svarer Grønlie.

Inviterte flere byråer til konkurranse
På spørsmål om hvor mange byråer som deltok i pitsjen, svarer han slik:

- Vi inviterte de byråene vi mente kunne løse våre utfordringer best, og gjennomførte i sommer en konkurranse med en rekke byråer involvert. Carat gikk seirende ut, forteller markedsdirektøren.

Maxbo brukte cirka 90 millioner på reklame i 2015, ifølge bruttotall som ikke omfatter digitale medier. I tillegg gjøres en rekke aktiviteter utenfor det målbare universet.

- Vi er veldig glade
I Carat er administrerende direktør Pelle Stensson godt fornøyd med at Maxbo er blitt ny kunde.

- Vi er veldig glade for at vi vant byråkonkurransen om Maxbo og samtidig entusiastiske for å få lov til å bidra med råd til en spennende kunde i en kul bransje. Nå skal vi gi alt for at Maxbo skal lykkes, sier han.

- Dette er en stor, tradisjonsrik og viktig retailkunde i Norge, som vil utfordre oss på mange områder. legger han til.

- Det er trist
Mindshare-sjef Glenn Myklebust legger ikke skjul på at han synes det er beklagelig at byrået mister kunden.

- Det er selvfølgelig trist å miste Maxbo som kunde etter 12 år med tett og godt samarbeid. Men at Maxbo etter så mange år søker nye impulser er ikke unaturlig. Samtidig skjer det mye spennende i Mindshare for tiden, og vi har i det siste både rekruttert nye kunder og nye medarbeidere, forteller Myklebust til Kampanje.

I dag kan Mindshare bekrefte at godterileverandøren Haribo blir ny kunde.