I går ble det avslørt hvilket reklamebyrå som var valgt som byrå til Reklame for Alvor, og det var Kitchen som kunne juble høyest. Prisutdelingen fant sted på Kulturhuset i Oslo, og det ble delt ut to priser; én byråpris og én studentpris.

Juryleder har vært Helene Egeland i Anorak. Hun sier til Kampanje at Kitchens vinnerkampanje «Dysleksi med selvironi» gjør byrået til en verdig vinner.

- Kitchen hadde en kreativ og fin idé som er veldig godt utført der humor brukes på en avvæpnende måte. Det at man løfter frem heller enn å holde hemmelig, tror vi kan fungere bra.

Tanken er å få unge dyslektikere til å prate høyt om dysleksi og på den måten bidra til at temaet blir mindre tabubelagt. Dyslektikere skal oppfordres til å dele ubehagelige og morsomme opplevelser knyttet til det å være dyslektiker

- Dette skal være uhøytidelig og ha som budskap at det er greit å gjøre feil. Vi tror kampanjen vil kunne nå gjennom hos målgruppen, så Kitchen er en verdig vinner, sier hun.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Med en avvæpnede bruk av humor, klarer vinnerjobben å få frem at dysleksi ikke er noe man trenger å holde hemmelig. Tvert imot er det noe man kan løfte fram og være stolt av. Kampanjen gir unge, usikre dyslektikere et godt verktøy for å prate høyt om ulempen sin, som i tillegg gjøres om til noe gøy.»

Bak vinnerkampanjen står de to Art Director-ene Thea Emanuelsen og Aleksander Erichsen i Kitchen, og kampanjeperioden vil være desember til januar.

- Hvordan kom dere på ideen til kampanjen?

- Vi tenkte at det ville være mye å vinne på å vise hvor normalt det er å ha dysleksi. Og samtidig gi unge et verktøy som gjør at man kan tulle med det selv og senke terskelen for å si fra til venner, lærer, og også organisere seg i organisasjonen Dysleksi Norge, sier Erichsen til Kampanje.

Han forteller at de ble veldig glade da de fant ut at de hadde vunnet.

- Det var veldig, veldig gøy å vinne. Det er en underkommunisert problemstilling som det vil bli gøy å jobbe med. Dette er utrolig moro, sier han.Nå gleder teamet seg til å starte arbeidet sammen med Dysleksi Norge i løpet av kort tid.

Les også: Dysleksi-forening får reklamemillioner

Se case-video for Kitchens vinner-forslag under (artikkelen fortsetter under videoen):

Berømmer studenter
Hele 21 reklamebyråer ønsket å lage kampanjen for Dysleksi Norge, mens det ble sendt inn 22 bidrag i studentklassen. Det var et team fra Høyskolen Kristiania som vant denne utmerkelsen; Zakarias Nadir, Glenn Haugen og Rebecca Ophus med bidraget med «Pendio».

- I klassen for studentvinner blir ikke kampanjen laget, men de vinner heder og ære. De får også produsert en radioproduksjon hos Sagveien, forteller prosjektleder Caroline Fossberg i Kreativt Forum.

I juryens begrunnelse for studentarbeidet heter det blant annet;

«Vi vil berømme studentene for å ha fokusert på den gode ideen, og for å tenke utenfor tradisjonelle reklamekanaler, selv om vi gjerne skulle sett eksempler på dette også. Idéen har et stort potensiale, og vi kan enkelt se for oss en videreføring til flere typer høytlesning.»

Reklame for Alvor arrangeres annet hvert år, og er kun åpen for medlemmer av Kreativt Forum, og studenter. Arbeidet med kampanjen er pro-bono. Forrige gang Reklame for alvor ble arrangert, var i 2014, og da var det Norges Frivilligsentraler som var organisasjonen som fikk tildelt kampanjen. Byrået som løste oppdraget, var Bates United.