Total omsetning for første halvår endte på 522,9 millioner kroner, en økning på 165 millioner eller 46 prosent fra samme periode i 2015. Dermed rundet North Alliance (NOA) for første gang én halv milliard kroner i omsetning i et halvår.

Den totale byråinntekten endte på 379,3 millioner, en økning på 115 millioner eller 44 prosent fra samme periode i fjor. Driftresultatet steg med 215 prosent til 34,5 millioner.

- Vi ligger foran målet om 10 prosent organisk vekst og vi kan nærme oss milliarden allerede i år, forteller administrerende direktør Thomas Høgebøl i North Alliance til Kampanje.

Amerikansk oppkjøp driver veksten
Til sammenligning var omsetningen på 621 millioner kroner i 2014.

Årsaken til veksten i omsetning er i hovedsak oppkjøpet av Nansen. I januar 2016 kjøpte NOA det svensk-amerikanske design- og teknologiselskapet Nansen med over 100 ansatte i Stockholm, Chicago og New York. Nansen utgjorde 77,6 millioner av NOAs omsetning og 73,4 millioner av NOAs byråinntekt.

- Justerer vi for Nansen-kjøpet, lander den den organiske omsetningsveksten på 24 prosent og den organiske veksten i byråinntekt på 41,8 millioner eller 15.8 prosent, forteller NOA-sjefen.

- Du tror NOA kan snuse på milliarden i 2016. Men hvor store kan dere bli på sikt?

- Det får tiden vise. Jeg synes det er viktig å få frem at selv om NOA har hatt en god start på 2016, og ikke minst begynner å levere bunnlinje, så har vi fortsatt bare såvidt begynt. Veldig mye av jobben ligger foran oss!

Les også: The North Alliance kjøper USA-byrå

Les også: Skaper nordisk reklamegigant

Spår flere sammenslåinger
Det skjer i et nordiske reklamemark hvor konkurransen har hardnet til denne sommeren. Først ble Sveriges ledende reklamebyrå Forsman & Bodenfors solgt til et kanadisk reklamenettverk, deretter kjøpte den serbiske investoren Srdjan Saper ut alle de nordiske McCann-byråene, og i forrige uke ble det klar at Try/Apt og Pol knytter seg tettere til verdens største kommunikasjonskonser WPP i en samarbeidsavtale.

- Blir det en tøffere konkurranse på det nordiske markedet nå? 

- Stadig flere selskaper vil se behovet av å samkjøre sine kommunikasjonsaktiviteter på nordisk plan, og North Alliance ble etablert basert på at disse endringene skulle komme. At de nå kommer for fullt og at integrasjon mellom marketing og teknologi blir like tydelig, gir oss i NOA troen på at vi tilbyr noe unikt, sier Høgebøl til Kampanje.

- Da NOA ble etablert var kongstanken at Norden ville bli ett annonsemarked, kommunikasjonsbransjen ville bli teknologisk/digital og man ville være avhengig av et bredt tilbud og kritisk størrelse for å kunne konkurrere internasjonalt - og med de internasjonale nettverkene. Der har vi truffet spikeren ganske på hodet.

Les mer: Try åpner døra for reklamegigant

Les mer: - Selger Sveriges største reklamebyrå

Fristet av Try?
Også flere meglerhus har begynt å følge kommunikasjonskonsernet der også venture capital-fondet Capman er inne som stor eier, men Høgebøl vil ikke kommentere om det foreligger noen planer om å gå  på børs.

- Ser dere utenfor Norden eller er det i her dere skal vokse ytterligere organisk og gjennom oppkjøp?

- Vi konsentrerer oss primært om Norden og vårt kontor med 50 ansatte i USA, og har ingen planer om nye markeder pr i dag.

- Synes du design- og teknologiselskaper er mer spennende enn de mer klassiske reklamebyråene?

- Ja, i sum synes vi det. Vi er fokusert på integrasjonen mellom marketing og teknologi, selskaper med evnen til å analysere og agere effektivt på data og utnytte synergiene mellom tjenesteutvikling og kommunikasjon.

- Skulle du gjerne kommet inn på eiersiden av Try, eller anser du det som helt usannsynlig?

- Det er lite sannsynlig, svarer Høgebøl.

Reklame-, design-, og teknologikonsernet North Alliance består av 11 selskaper, deriblant Anorak og Making Waves.

Her er alle tall for North Alliance i 1. halvår 2016. Alle tall i millioner kroner.

North Alliance
1. halvår 2016 1. halvår 2015 Endring i %
Omsetning 522,9 357,6  + 46
Byråinntekt 379,3 264,3 + 44
Driftsresultat 34,5* 9,2 + 215

*Justert for transaksjons-/engangskostnader på 5,5 millioner, så er driftsresultatet 29 millioner, ifølge NOA.