Neste uke braker det løs med olympiske leker i den brasilianske storbyen Rio de Janeiro. Det er TV 2 som har rettighetene til Rio-OL, og kommer til å sende livesport både på TV 2, TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo, i tillegg til tv2.no.

Selv om TV 2 vil sende OL døgnet rundt på lineær-tv, blir det ikke plass til alle øvelser.

- Vi har jobbet mye med prioriteringer frem til publisering av programoversiktene i går. Endringer kan komme dersom uforutsette ting skjer. Det skal i gjennomsnitt deles ut 18 medaljer om dagen - så vi har sittet i mange valgsituasjoner, sier TV 2s OL-sjef Christine Espeland.

Les mer her: TV 2 teppelegger døgnet med OL-sendinger

Trakk reklame under vinter-OL
TV 2 vil også komme til å måtte ta mange valg når 12 minutter reklame skal fordeles på øvelser som ikke nødvendigvis er tilrettelagt for norske reklamevaner.

Dagens regelverk tilsier at man kan sende 12 minutter reklame i timen. I sportssendinger kan man gå til reklame når det passer, så lenge dette ikke overstiger 12 minutter. Dette avviker fra normal sendeplan, hvor det ofte er to reklamepauser på en time.

TV 2 hadde også rettighetene til vinter OL i Sotsji i 2012. Det var da flere som reagerte på reklameavbruddene til kanalen. Tilbakemeldingene fra seerne førte blant annet til at Telenor valgte å trekke sin reklamefilm med Steven Van Zandt fra reklamebrekkene under OL-øvelsene.

Les også: - Ville ikke vist den så mange ganger

- Har dere lært noe fra OL i 2014 når det kommer til reklameavbruddene?

- Vi var godt fornøyd med avviklingen av det kommersielle under OL i 2014, men noe lærdom tar vi selvsagt med oss. Samtidig har vi mye sport på TV 2, så vi har lang erfaring med å balansere det kommersielle og det redaksjonelle, sier Marius Høgebøl, assisterende salgsdirektør i TV 2.

- Kan oppleve misnøye blant seerne
- Hvilke grener er de mest utfordrende når det kommer til reklame?

- Grener hvor det ikke er naturlige pauser er de som skaper mest hodebry, men igjen forsøker vi å balansere dette på en fornuftig måte.

Høgebøl sier at det kommer til å variere hvor mange reklamepauser det blir i timen.

- Det vil kunne variere litt avhengig av hvilke grener som vises, men vi vil uansett ikke overstige 12 minutter reklame i løpet av én time som er gjeldende regelverk.

- Er dere bekymret for å irritere seerne igjen?

- Noe misnøye vil vi jo kunne oppleve, men noe seerstorm frykter vi ikke.

Ingen produktplasseringer
TV 2 hadde også rettighetene til EM i fotball som gikk av stabelen tidligere i sommer. Sportsmesterskap betyr potensielt ekstra kroner i kassen til tv-kanalene. I forbindelse med EM-studio hadde Coca Cola produktplassert flasker i studio. Ordningen ble kritisert, og TV 2 endret etter hvert plasseringen.

Les mer her: Slakter TV 2s colaflasker: - Bare kleint

Les mer her: TV 2 fikk kjeft - nå er Coca Cola-flaskene flyttet

Det skal dog ikke være produktplassering i OL-studio i år. Årsaken er at IOC har strenge retningslinjer for denne typen eksponering.

- Hvilke muligheter har dere til å maksimere det kommersielle utbyttet av OL?

- Vi utnytter konseptsponsoratene på OL på alle våre plattformer, lineær tv, tv2.no og Sumo. Det blir utnyttelse med sponsorplakater, digitale løsninger, og annet uttak som for eksempel konkurranser, sier Espen Barås Bye, konsept- og sponsorsjef i TV 2 til Kampanje.