2015 ble et år med store endringer for det bergensbaserte reklamebyrået MK Norway. I november varslet Svein Roger Selle sin avgang som styreformann og partner. Einar Rustad Nilssen ble ny byråleder, og ble samtidig en av tre nye partnere i byrået.

Digitalsatsingen MK Social, som ble opprettet i 2014, ble avviklet tidligere på året.

Les mer: Ny reklamesjef varsler færre «krumspring»

Nå er MK Norway klare med resultatet for 2015, som forteller mer om hvorfor mange av grepene ble tatt. MK Norway hadde en byråinntekt på 16,4 millioner kroner i fjor, ned fra 17,6 millioner kroner i 2014.

Samtidig ble overskuddet på drøye 300.000 kroner i 2014 snudd til et underskudd på 1,7 millioner kroner i 2015.

Måtte nedbemanne
I årsrapporten tilskrives underskuddet «lavere ordreinngang og feil/for høy bemanning». MK Norway hadde 21 ansatte i fjor. Styret skriver videre at de har tatt grep for å adressere dette.

- 2015 hører til tidligere ledelse, så jeg vil ikke gå dypt i detalj, men det har som vi sier i meldingen med lav ordreinngang og feil bemanning å gjøre. De to tingene henger sammen. Vi har hatt for mange folk som har drevet med print, der det naturlig nok er lavere etterspørsel, en sosiale medier-avdeling som ikke har levert og en del digitale ressurser som man ikke har klart å sysselsette, sier Einar Rustad Nilssen til Kampanje.

- Det betyr at dere har gjennomført en nedbemanning?

- Ja, vi er færre folk enn vi har vært og har konsolidert på det vi mener vi gjør bra og kan tjene penger på. Det ser ut til å fungere bra. Vi har gode tall etter første halvår.

Byrået teller nå 14 ansatte, ned fra 21 i fjor. Fem jobber i Oslo og resten i Bergen.

- Kommer dere til å ansette?

- Vi har ansatt en meget spennende kreatør som går inn i team med Øystein Vik og begynner i August. Vi er ikke langt unna å trenge et team til utover det. Vi er også i en prosess for å ansette ny konsulent i Oslo.

Vurderer ikke nye satstinger
Da Rustad Nilssen tok over ledelsen i byrået, varslet han færre krumspring.

- Er dere nå klare for nye krumspring?

- Nei, vi ser ikke på nye satsinger. Vi er fortsatt et reklamebyrå som i første rekke driver med innsikt, strategiarbeid og krative merkevareløsninger.

Nilssen er en av fem partnere med 22,5 prosent av aksjene i byrået. De øvrige aksjonæren er Jon Hjørnevik (15 prosent), Doffen Trellevik (22,5), Ole Færøvik (25 prosent) og Per Thoresson Lund (15 prosent).

MK Norway 2015 2014 Endring i prosent
Omsenting 31,6 32,7 - 3,4
Driftsresultat -1,8 0,3 -
Res. før skatt -1,7 0,3 -