Det har kokt i byråmarkedet i sommer med flere store mediekontoer i spill. Tidligere i sommer overtok Red Media Finn-kontoen fra Vizeum. I tillegg er H&M klar for en ny pitsj-runde. Det er Mediacom som sitter med H&M som kunde i dag, og nå må de forberede seg på å forsvare flere av sine største kunder. Også Ikea skal nemlig ut i markedet for å vurdere nye samarbeidspartnere.

- Fra tid til annen ser vi over byråforbindelsene våre for å sikre at vi til en hver tid har den beste kompetansen og de beste samarbeidspartnerne, sier Siri Norhagen, som er konstituert markedssjef i Ikea.

Les også: Red Media vant byråkampen om Finn

Inviterer Group M og Dentsu Aegis
Tidligere i sommer avsluttet Ikea en global prosess som førte til et eksklusivt samarbeid med byrånettverkene Dentsu Aegis og Group M i alle Ikeas markeder. Denne avgjørelsen legger premissene også for den norske byråkonkurransen.

- Nå foregår det en revisjon av samarbeid med mediebyrå både internasjonalt og nasjonalt, og da er det sånn at Ikea på globalt nivå har vært inne i en prosess der vi har valgt to byrågrupperinger vi skal samarbeide med, og alle norske byråer innenfor de to byrågrupperingene er invitert til å være med i prosessen, sier Norhagen.

Det betyr at Mediacom, som er en del av Group M, er med videre i kampen. Group M består i tillegg av Maxus, MEC og Mindshare. Dentsu Aegis består av Carat, Vizeum, Iprospect og Isobar i Norge.

Mediacom og Ikea har en lang historikk bak seg og samarbeidspartnerne har vunnet flere priser sammen, blant annet bronse i Festival of Media for «Smart Use of Data» i 2015 og gull i mediestrategi i Mediekonferansen i 2014.

Administrerende direktør i Mediacom, Ruben Søgaard, ønsker ikke å kommentere den forestående pitsjen og henviser til Ikea for kommentar.

Starter ved årsskiftet
Norhagen beskriver samarbeidet med Mediacom som godt.

- Kommer dere til å lande på ett eller flere mediebyrå?

- Det er altfor tidlig å si noe om. Prosessen skal starte nærmere jul i Norge og beslutningen vil bli tatt i kalenderåret 2017.

Les også: Tøff byråkamp om H&Ms reklamemillioner