I en ny kampanjevideo vil Care, en hjelpeorganisasjon som jobber for kvinners rettigheter, ha full fokus på vold mot kvinner og seksuell trakasserin

Kampanjen har fått navnet #kjærepappa. Gjennom fem minutter forteller et ufødt barn sin far hvordan kvinner utsettes for direkte og indirekte trakassering og vold helt fra barndommen av. 

Det første døgnet etter at reklamefimen gikk live i Norge ble den sett 15.000 ganger.

Det er reklamebyrået Schjærven som står bak filmen. Byrået har i en årrekke samarbeidet med Care Norge på veldedig basis. Produksjonsselskapet Tangrystan har stått for produksjon av filmen.

- Dette er en leveranse fra hele Schjærven og våre partnere. Vi er veldig fornøyd med resultatet og takknemlige for alle som har bidratt, sier Knut Røse, konsulent i Schjærven Reklamebyrå.

Les også: - Kjære pappa, ikke la brødrene mine kalle jenter horer

I Sverige har den svenske versjonen av filmen blitt sett over 3,5 millioner ganger det siste døgnet.

Filmen tok av etter at journalisten Emanuel Karlsten delte den på sin Facebook-side. Filmen har i skrivende stund nesten 4 millioner visninger, nær 90.000 likes og over 33.000 delinger. 

Karlsten skriver blant annet følgende om filmen på sin Facebook-side: 

«Jag såg det här klippet igår och drabbades totalt. Jag kan fortfarande inte släppa det. Ta fem minuter idag. Se klippet i helskärm, slå på högsta videokvalitet och tillåt dig drabbas. Jag har en dotter som är två år gammal. Hon kommer växa upp i den här sjuka världen jag varit och är medskapare till. Min enda uppgift är att se till att jag lämnar något bättre för henne.» 

- Alle videoer som legges ut på Facebook nå har viralt potensiale
Karlsten ble tipset om filmen av kona, som hadde sett den på Youtube.

Han søkte etter den svenske versjonen på Facebook, men fant den ikke.

– Jeg kontaktet regissøren og Care, men ingen av dem hadde delt på Facebook. Det var et poeng for meg å dele videoen gjennom nettopp den kanalen. Jeg jobber blant annet som rådgiver for digitale medier, og har forstått at Facebook forsøker å ta posisjonen som nye Youtube. Alle videoer som legges ut på Facebook nå har potensiale til å gå virale, og jeg ønsket derfor å dele videoen gjennom Facebooks eget system.  

Journalisten tilbød seg å dele den svenske versjonen, og fikk tillatelse fra Care.

- Hvorfor ønsket du å dele den?

- Jeg syns det var viktig å dele budskapet videre, og forsøkte å ramme det inn i en personlig kontekst.

- Hadde du trodd den skulle nå så mange?

- Jeg trodde den skulle nå mange, men ikke så mange. For en måned tilbake startet jeg å flytte over mye blogg-materiale til Facebook-siden min for å se hva som sprer seg og hvordan. Jeg har hatt fokus på: Hvordan kan jeg pakke inn saker så det blir interessant for flere, det er viktig som journalist.

- Etter terrorangrepene i Paris la jeg ut em statusoppdatering som nådde en million. Det er lett å få spin på saker om du pakker det inn rett. Jeg forsto at denne filmen kunne nå ut til mange, både kona mi og jeg ble rørt. Jeg følte det var min oppgave, å pakke det inn så andre kunne føle det samme.