Det var kampanjen «Kom som du var», som DDB har laget sammen med produksjonsbyrået Sagveien Resort, som vant det aller meste da radioreklamekonkurransen Gullmikken ble arrangert torsdag kveld. Bak McDonald's-kampanjen som tok fire av seks kategorier, står teamet Even Moseng (AD) og Kenneth Lamond Johansen (tekst).

Men feiringen ble litt amputert for DDB-teamet som i går kveld tok storeslem. Kun den ene halvdelen av teamet, Even Moseng, var til stede på prisutdelingen, ettersom Johansen satt igjen på Gjøvik på opptaksjobb for kunden de vant så stort med.

- Det var jo sykt gøy å vinne. Vi hadde litt forhåpninger, men det gikk jo over all forventning. Vi var på opptak på Gjøvik begge to, men fikk noen små hint om at vi kanskje burde være til stede, så da kastet jeg meg på et tog. Vi hadde kanskje håpet på et gull, så vant vi alt. Da var det bare å bli der og ha det gøy før jeg tok toget tilbake til Gjøvik klokka ett, sier Moseng på en litt dårlig mobillinje.

Les også: DDB-team til topps i Gullmikken

McDonalds-kampanjen ble hedret med gull både «Årets spot», «Årets kampanje», «Årets case» og «Årets håndverk.

Kenneth Lamond Johansen forteller til Kampanje at det var litt surt å sitte igjen i Gjøvik å jobbe i går kveld.

- Jeg skulle gjerne vært der så klart, men Even er klart mer fotogen enn meg så da var valget enn no-brainer egentlig, sier han.

- Opptatt av kreativitet
Moseng forteller at McDonalds er strålende fornøyd med at deres radiospoter nå har vunnet priser.

- De er opptatt av slike ting og synes det var kjempegøy at vi vant i går. Det er jo litt kult at de har fokus på kreativitet og at det gir resultater. Vi synes det er spesielt gøy at vi også vinner årets radiocase. Som virker som en påminner på at kreativitet faktisk fungerer og ikke bare er et verktøy man bruker for gøy!

En ting de føler at de har truffet med disse spottene, er at innsikt har ført til ideer.

- Skulle ønske vi så mer av at ideene bygger på en kontemporær innsikt man kjenner seg igjen i, noe som gjør ideen aktuell for i dag. Klarer man det, trenger ikke grepet alene å være det kreative. Men man sitter plutselig med spotter som ikke kunne vært laget for 10 eller 15 år siden, fordi verden nå ser annerledes ut, sier Moseng.

Radioreklame på repetisjon
Teamet liker å lage radioreklame, men synes kanskje at det virker som om reklame på radio har vanskeligere for å fornye seg enn reklame i andre kanaler.

- Det er vanskelig å fornye seg og det ser man blant annet på det som lages. Det er de samme grepene som går igjen. Enten det er tulleringing eller andre kjente grep, så blir det mye repetisjon. Mye blir anmasende, når det faktisk må gjøres fint for at det skal virke, sier de to til Kampanje.

For de mener det er viktig at radioreklamen er tydelig og enkel - det er i alle fall slik de har tenkt når de har laget McDonalds-spotene.

- Det vi vant med og andre spoter som er bra, har det til felles at de har en ro. Enkle ideer som er tatt ut og som er tydelige. Folk synes ofte radioreklame er slitsom, så klarer man å bryte med det, har man gjort mye, sier DDB-teamet til Kampanje.