På «Media Business»-konferansen forrige uke kunne Tone Krohn Clausen, produkt- og markedsdirektør i Canal Digital satellitt-tv, avsløre at selskapet jobber med å utvikle programmatisk tv-reklame og smartere annonser for brukerne.

Les mer her: Derfor frykter ikke Canal Digital tv-konkurransen

Kenneth Tjønndal Pettersen, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital, bekrefter overfor Kampanje at tv-distributøren med sine snaue én million kunder i Norden jobber for å endre måten tv-reklamen kjøpes og selges.

- Gjennom mange års kundeforhold har vi veldig god kjennskap til kundenes demografi, bosted og preferanser. Denne kundeinnsikten bruker vi til å utvikle nye tv-produkter, tv-tjenester, tilby relevant tv-innhold og sende relevant informasjon. Når man kombinerer denne kundeinnsikten med mulighetsrommene som ligger i fremtidens digitale annonsemarked åpner det opp for at det totale tv-tilbudet kan bli enda mer relevant og tilpasset den enkelte tv-seer, sier Tjønndal Pettersen når Kampanje ber ham utdype planene.

Starter med tv-app
Tv har vært en av reklamevinnerne de siste årene på en tid der andre, tradisjonelle mediekanaler som print og magasiner er inne i en sterk nedadgående trend. Men selv om markedet for tradisjonell tv-reklame i dag nærmer seg fire milliarder kroner, kjøpes og selges tv-reklamen på en langt mindre, avansert måte enn i nye digitale mediekanaler som nettavisenes desktop-utgaver og mobilsider og i sosiale medier som Facebook.

Les også: - Markedet drives ikke av Schibsted

Canal Digital-direktøren sier tv-distributøren i første omgang vil implementere programmatisk i strømmetjenesten Canal Digital Go.

- Gjennom denne strømmetjenesten har vi tilgjengeliggjort flere tusen tv-programmer i egne ukesarkiv fra over 20 ulike tv-kanaler, en rekke filmer og tv-serier samt direktesendt-tv fra over 30 ulike tv-kanaler, sier Tjønndal Pettersen.

Dermed går nå Canal Digital i bresjen for at det som er den nye store reklametrenden, også skal finne veien til tv-industrien. Så langt er det bare MTG blant tv-husene som har begynt å eksperimentere med dette på tv-siden, men da utelukkende for web-tv.

Les også: TV3 setter web-tv-reklamen på børs

- Vil samarbeide med tv-husene
Tjønndal Pettersen sier Canal Digital ønsker å jobbe sammen med tv-husene i Norden med tanke på å etablere en markedsplass for segmentert reklame.

- Vi vil samarbeide med tv-husene om å etablere et slikt marked, slik at vi i fellesskap kan jobbe for at annonseinntektene holder seg i tv-bransjen. Som alle vet er annonsemarkedet i endring. Digital reklame tar en stadig større andel av markedet. Dette er en utfordring for både oss, kringkasterne og tv-husene.

Kommunikasjonsdirektøren mener det er naturlig at Canal Digital som nordisk tv-distributør ser på hva slags posisjon de kan ha i et nytt medie- og annonsemarked.

- Vi ønsker å være en konstruktiv pådriver og samarbeidspartner for at tv-reklamen skal bli enda mer relevant og treffsikker. Tv-seerne vil i større grad oppleve reklamen som relevant og vi bidrar til at reklameinntektene ikke renner ut av tv-industrien, slik at vi fortsatt kan se førsteklasses norske tv-produksjoner, sier han.

Jobber med digital tv-reklame:

På "Media Business"-konferansen forrige uke kunne Tone Krohn Clausen avsløre at Canal Digital jobber med å utvikle programmatisk tv-reklame og smartere annonser for brukerne.