Som Kampanje skrev tidligere i dag, legges selskapet ESV Dinamo ned, nesten like raskt som det ble startet. ESV Dinamo var et samarbeid mellom Dinamo og det franske digitalselskapet ESV Digital, som skulle ledes av Bente Sollid Storehaug. Nå satser ESV Digital videre på egen hånd med Sollid Storehaug som nordisk sjef.

Les mer: Bryter med Dinamo

- ESV og Dinamo har valgt å ikke forlenge samarbeidet. Dette skjer i ryddige og ordnede former. Jeg har avsluttet min jobb hos Dinamo. Hølje Tefre er den som uttaler seg på vegne av Dinamo, sier Sollid Storehaug til Kampanje.

Dinamo-sjef Hølje Tefre forteller til Kampanje at partene gikk inn i samarbeidet med ulikt ambisjonsnivå.

- ESV Digital ser på hele Norden som et spennende marked, det har vi forståelse for, men for oss er det viktig med et norsk perspektiv på grunn av våre kunder. Da var det naturlig at de gikk bredere ut enn det vi hadde som ambisjon. Det skjedde i all fred og fordragelighet og vi vil benytte oss av ESV på de kundene der det er relevant, sier han til Kampanje.

- Det var altså et eksperiment som ikke bar frukter?

- Det er ikke riktig å si. Vi har fått god innblikk i hvordan dette fungerer og kommer til å bruke deres tjenester på flere av våre kunder, men det er ikke nødvendig for oss å være med på et nordisk løp. Dette har vært god læring. Vi har hatt folk nede i Paris og de har vært her oppe og vi har lært hverandre å kjenne.

ESV Dinamo ble etablert av Dinamo i Norge og avtalen var at ESV Digital skulle gå inn med sin andel av aksjekapitalen dersom partene gikk videre med samarbeidet. Nå legges selskapet i stedet ned.

- Erfaringen vår er at dette er et strålende bra selskap som er mer en konkurrent til tradisjonelle mediebyråer, fordi de håndterer digitale mediekjøp fra a til å, sier Tefre.