Navn: Per Kristian Voss Halvorsen

Stilling: Påtroppende kreativ leder i Anti Advertising.

Ferierer i år: - Jeg veksler mellom hytta ved Nystølsfjell og andre norske skog- og fjellområder, helst med en fluefiskestang i hånda. Tar en sporadisk tur innom byen nå og da for å få dekket urbanitetstrangen, det pleier å ta ett døgn - et veldig morsomt et!

Det perfekte sommermåltidet: - Poteter bakt i bål, smør, sæterrømme, en myrkjølt øl og det viktigste; nytrukket ørret, helst en under 35 cm, da de som er større settes forsiktig tilbake. Det er en stor misforståelse at man setter tilbake de små. Tenk som bonden; det er lammene man spiser, ikke avlssøyene.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jeg har allerede vært på den turen, sammen med medlemmene av den lille, nerdete fluefiskeklubben Emanuelle Aurivilli, men skulle jeg velge noe annet måtte det blitt en rekonstruksjon av The Last Supper etter Ziggy Stardusts siste forestilling på Hammersmith Odeon det året jeg ble født. Her portretterte den legendariske rockefotografen Mick Rock et nobelt selskap bestående av Lou Reed, Mick Jagger og David Bowie i en fotoserie jeg aldri blir lei av å se på. Og siden sommerferien er tid for anekdoter kan det også nevnes at Joh. Johannsons AD gjennom over 30 år, Gunnar Moum, brukte Mick Rock i flere opptak, blant annet for Evergood, og derfor hadde en stor signert original av ham hengende på kontoret.

- Kommer du til å lese flest nyheter i sommer via Facebook-profilen din eller på VG.no?

- Jeg prøver å jobbe med mobilavhengigheten min og håper jeg kommer til å høre flest nyheter på radio, men sannheten blir nok at jeg får flest via Facebook, selv om jeg kommer til å være innom VG minst like ofte.

- Hvordan står det til med linær-tv-seingen?

- Her må jeg innrømme at det står dårlig til. Jeg burde antagelig, jobben tatt i betraktning, sett litt mer på tv, men har ikke hatt en det siste halvannet året. På denne måten går jeg glipp av en mengde programmer jeg også går glipp av på internett.

- Hva gjør du for å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen i jobben din?

- Jeg prøver å holde meg noenlunde oppdatert ved å ta i bruk ny teknologi, og selv om jeg ender opp som ”receiver” mer enn ”giver” i de fleste sosiale medier, får jeg en viss oversikt. I tillegg forsøker jeg å omgi meg med folk som er mer oppdaterte enn meg. Derfor vil jeg gjerne benytte anledningen til å invitere Jakob Hoberg på en øl og en uforpliktende prat i løpet av august.

- Du får 100 millioner kroner til fordeling på høstens medie- og kulturbudsjett. Hvem får pengene?

- Ajaj, dette var vanskelig for et stakkars feriehode og det er fristende å si at stemmeseddelen min ville kanalisert pengene riktigere enn det gjøres nå, men skal jeg være litt ego er det noen områder: Jeg drev jo med teater før jeg begynte i reklamebransjen, så det er nærliggende å tilgodese denne gjengen, særlig de alternative formene som Det Åpne Teater, Nordic Black, Det Andre Teatret og et par til, men dette er ikke bortskjemte folk, så det er mye igjen å fordele. Da ville den norske filmbransjen blitt styrket, fordi den er uløselig knyttet til reklamebransjen; blir norske filmfolk dyktigere, blir vi det. Til sist ville jeg fordelt penger til små, norske spesialredaksjoner, selv om jeg er for sent ute til noen av dem: Plot, Harvest, som jeg leser med glede, Vak, et fluefiskemagasin som allerede har gått inn, med flere.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Thorhild Widvey?

- Jeg har en forkjærlighet for dyster rock og motstrømskulturer, og de blomstrer jo når kulturen har dårlige kår, slik sett er Widvey en gave. Hennes fremste kulturelle fortrinn er vel den fonetiske navnelikheten med dikteren Wildenvey, så jeg velger å gi ham en sterk femmer for siste verset i det siste diktet han skrev:   

Ensomhet er fornøden,
stumhet er på sin plass.
Natten er morgenrøden
om noen timeglass...
Er der et dikt efter døden.

- Hva er det første du tenker på når du hører Content Marketing?

- Det første jeg tenker på er en endeløs rekke meningsløse foredrag, mitt eget inkludert, som prøver å gi enkle svar på komplekse problemer.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Dette henger tett sammen med spørsmålet over. Jeg tenker på foredragene som alle gjentar hverandre. Honorarene til alle foredragsholderne som snakker om Kodaks fall overgår jo snart verdien selskapet noen gang hadde.

- Norske nettaviser fyller 20 år i år. Hva har vært høydepunktet og hva har vært den største skuffelsen?

- Jeg vet ikke om jeg kan kalle det et høydepunkt, men 9/11 endret mine og kanskje mange andres nyhetsvaner for alltid. Ellers synes jeg Norgesposten.org fyller en viktig nisje. Her kan man lese om alt fra mannen som kjøpte for stort skjerf og ble partyfikser, til avisen siste sak om å logge seg av, for å logge seg på igjen litt senere. Skuffelsene skaper vi selv, ved å være våre egne redaktører og klikke frem uinteressante forsider; jeg ønsker meg en redaktør som er smartere enn meg, mellom meg og all verdens ”nyheter”.

- Hvilket medie- eller kommunikasjonsselskap kunne du tenke deg å lede?

 - Jeg begynner jo snart i drømmejobben som kreativ leder i Anti Advertising, men skulle jeg tenkt stort måtte det blitt Fox News, så kunne jeg kjørt selskapet i grøfta…