Etter stor suksess med reklamebyrået Ernö, velger Forsvaret nå å gå til konkurrenten Try.

Med Ernö ble Forsvaret blant annet fjorårets Stella-vinner med kampanjen «For alt vi har. Og alt vi er».

- Vi gikk for det første ut med anbudet fordi det er noe vi som statlig organisasjon er nødt til å gjøre. Det ble en omfattende anbudskonkurranse, der Try var sterkest, forteller Tom Ovind, som leder Forsvarets mediesenter, til Kampanje.

Skal inn i en ny fase
Forsvaret er godt fornøyd med oppgaven Ernö har gjort for dem, men valgte nå å gå til Try fordi de skal inn i det de kaller en ny fase.

- Den oppgaven Ernö har utført for oss er fantastisk. Det har vært en utrolig spennende periode å jobbe med dem på. Da vi startet arbeidet var folk mer eller mindre likegyldige til hva Forsvaret drev med. Da etablerte vi kommunikasjonskonseptet vårt der vi ønsket å synliggjøre hva Forsvarer er og hva vi leverer. Og når vi nå ser på våre egne effektmålinger er det blitt gjort en veldig god jobb, men tiden inne for å gå inn i en ny fase, forklarer Ovind.

Den nye fasen dreier seg om at forsvarsjefens fagmilitære råd skal leveres 1. oktober. Dette rådet er Forsvarets stemme inn i regjeringens arbeid med en ny langtidsplan som skal avgjøre Forsvarets fremtidige struktur.

- Vi skal definitivt bygge videre på det vi har gjort, men tiden er inne for å ta for seg flere områder.

Konsulent Lars Midtlid i Try sier byrået tar over stafettpionnen fra Ernö med stor ydmykhet.

- Ernö som har gjort en meget bra jobb for Forsvaret. Samtidig er vi stolte av å ha vunnet frem med vårt team og våre løsninger i denne anbudsrunden. Det å lage god kommunikasjon for Forsvaret er helt sikkert en av de mest krevende, men ikke minst spennende oppgavene et kommunikasjonsmiljø kan ønske seg, dette gleder vi oss til å ta fatt på, sier Lars Mitlid.

De som skal jobbe med Forsvaret i Try er: Øystein Halvorsen, Karin Lund, Sara Hødnebø, Caroline Ekrem, Lina Aas-Eng, Sindre Fossum Beyer, Marte Heiersted og Lars Mitlid

- Posten vil kompensere
For Frederik Horn og Ernö er dette et kjedelig tap, men de er stolt over jobben de har utført og tror de skal klare seg bra.

- Nå har jeg visst dette en stund, men det er aldri hyggelig når kunder velger å avslutte et samarbeid. Likevel har det har vært en veldig morsom reise med gode resultater som vi er stolte av. Jobben som er gjort er antagelig et av de sterkeste omdømmecasene i Norge noensinne, sier Horn til Kampanje.

For kort tid siden vant Ernö Posten som kunde, og med det mener Horn at den daglige driften vil være tilnærmet den samme.

- I kroner og ører så antar jeg at seieren av Posten vil kompensere for tapet av Forsvaret og vel så det, men jeg vet ikke hvor stor Posten blir. Jeg antar at Posten er større enn Forsvaret, så for daglig drift vil det spille liten rolle.
Byråinntekten til Ernö ble i fjor på 21,6 millioner mot 18,6 millioner i 2013.
- Fjoråret var for oss et investeringsår med tanke på videre vekst, som Posten er et resultat av. Det er et resultat vi tar med oss uten å hverken strekke henda i været eller gråte.

Hva det vil ende på i år er Horn usikker på.

- Det er vanskelig å si hva årets resultat vil ende på fordi Posten er en såpass stor joker i det hele.

 

Her kan du se tallene til Ernö for 2015. Alle tall i MNOK.

Ernö 2014 2013 Endring i prosent
Omsetning 32,6 31,2 + 4
Driftsresultat 0,8 1,3 - 38
Res. f. skatt 0,5 0,9 - 44