Storebrand lanserer nå de det de kaller «en av tidenes mest avanserte reklamekampanjer her til lands». Kampanjen som skal gjøre selskapet til den ledende aktøren innen pensjonssparing, består av 40 nye reklamefilmer og addressable media. Med disse filmene skal Storebrand motivere kunder til å foreta aktive valg for å få en bedre pensjon, men etter selskapets erfaring har folk en tendens til å utsette kompliserte og kjedelige oppgaver.

- Vi skal gi kundene konkrete råd om hva de bør gjøre for å kunne få en bedre pensjon, og gjøre alt vi kan for å motivere dem til å ta ansvar for sin egen fremtid, forteller markedsdirektør i Storebrand, Jostein Christian Dalland.

Flere norske annonsører har hatt lignende kampanjer på Facebook, men Storebrand er de første som bruker såkalt 'addressable media' i samarbeid med Schibsted.

- Adressable media kan best sammenlignes med CRM i åpne kanaler, hvor vi sørger for at riktig kunde får riktig budskap, forteller Agnar Aldridge i Starcom.

Kundene skal oppfordres til å sjekke sitt eget pensjonstall, justere spareprofilen sin, samle tidligere pensjonsavtaler, vurdere å investere fripolisene, og starte sparing. Hvert enkelt budskap skal gjentas i både egne og betalte kanaler, helt til det synker inn.


- Adressable media fordrer at man lager mange skreddersydde bannerannonser, men vi har dessuten laget hele 40 taktiske reklamefilmer – som er både målrettet og morsomme, sier Paal Tarjei Aasheim i McCann.

Se filmen «Kikkert» her:

Se filmen «Korthus» her: