Intense dager med juryering i radiokategorien er over når vinnerne i denne kategorien ble kjent i går. Hans Magne Ekre, som til daglig jobber som kreativ i SMFB, forteller om en morsom og intens periode.

- Det var mye kulere enn jeg hadde trodd, faktisk. Jeg hadde sett for meg at vi satt inne i et mørkt rom hele dagen, de første dagene er man mye på egen hånd med headphones og tablet. Vi har ligget i saccosekker ute på terrassen i timevis og hørt på ting. Det er ikke ofte man får anledning til å fordype seg så mange dager i det man ellers jobber med, så det har vært et skikkelig boost, forteller han til Kampanje.

Mener reklamen er god nok
- Hvorfor ble det ingen norske jobber på shortlist?

- Hovedgrunnen er nok at veldig få norske radiojobber er sendt inn i år. Ingen av de norske jobbene kom videre fra grov-sorteringen i år, så da var det lite å ta av. Kanskje de tror det er vanskeligere å vinne enn det det er? Lærdommen vi burde ta med oss, er at vi burde ha god selvtillit på det vi har laget. Massevis av det som har blitt laget i norske byråer de siste årene, er mer enn bra nok til å hevde seg her nede, mener Ekre.

Han var selv med på å vinne gull i radio i Cannes Lions for ti år siden. Ekre ser at mye har endret seg siden den gang.

- Nå er det ofte man spør om radio er på vei til å dø, men plutselig ser man jo podcaster som blir noe av det mest populære underholdning i verden, som «Serial», og annonsører går i den retningen og  lager branded content med historier og episoder, sier han.

Tysk Grand Prix
Årets Grand Prix-vinner i denne kategorien er tysk, og det er annonsøren Soundcloud som sammen med Grey Germany har laget en sterk radiokampanje som illustrerer Berlin-muren med lyd.

- Jeg er veldig fornøyd med at denne vant. Det er jo en litt spesiell greie som er et slags minnesmerke der de har rekonstruert Berlinmuren ved hjelp av lyd og bilder og minner og ting fra den perioden muren sto. Det er et eller annen abstrakt, men samtidig som en enkel og håndgripelig idé, sier Ekre.

Se casefilm for vinner-spoten her (under):

Det ble heller ingen stor radio-sukess for våre naboland. Sverige fikk én bronseløve, mens Danmark i likhet med Norge, ikke fikk noen løver.