I rekken av virale filmer som sprer seg, har hjertekompresjons-filmen «Her blir det liv» fra LHL (Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke), spredd seg på sosiale medier. Det er Try reklamebyrå som står bak.

I filmen utfører DDE-vokalist Bjarne Brøndbo hjertekompresjon til takten av «Rai Rai».

Inspirasjonen har vært en opplæringsvideo fra British Heart Foundations der Vinnie Jones er livredder til rytmen av «Stayin Alive». Denne videoen har til nå over 4,5 millioner visninger på YouTube.

- Når vi ble utfordret av LHL til å komme opp med en kampanje som var inspirert av «Stayin Alive», kjente vi derfor en stor grad av ærefrykt. Inspirasjonen kommer fra USA og Storbritannia, men det var viktig at vi klarte å lage en særnorsk versjon. Gleden var derfor stor da ideen om «Her blir det liv» kom opp, og det viste seg at takta til «Rai Rai» kunne brukes i hjertekompresjon”. sier tekstforfatter Markus Ivan Johansson i Try.

Filmen har til nå hatt 1,5 millioner visninger på Facebook og over 200 000 visninger på YouTube.

- Vi når neppe 4,5 millioner visninger på YouTube, men LHL håper at flest mulige vil spre det viktige budskapet om hvordan man kan utføre. Vi håper denne videoen kan være med på å senke terskelen for å gripe inn om man skulle komme opp i en hjertestanssituasjon, for absolutt alle kan komme borti situasjoner hvor noen nær deg eller tilfeldige forbipasserende får hjertestans, sier Inger Schedell hos LHL.

 I tillegg til Try har Rollo Tomasi og Ekko Film bidratt.