Et byrå med store ambisjoner starter eget reklamebyrå som skal jobbe kanal- og bransjeuavhengig. På reklamebyråets kundeliste står allerede kunder som Tine, isprodusenten Ben & Jerry og Moods of Norway. Resten av gruppen har også kunder som DNB, Telenor og Microsoft på kundelisten.

- Vi har nylig inngått en rammeavtale med Tine, bekrefter administrerende direktør Per Morten Bergh i 6.Sans gruppen.

Til Kampanje sier Bergh at de prøver å ha en noe annerledes tilnærming til reklamefaget enn «tradisjonelle reklamebyråer».

- Vi er ikke et tradisjonelt reklamebyrå. Flere av oss kommer fra event og opplevelsesbasert kommunikasjon, og dermed utfordrer vi nok kundene på en annen måte enn de tradisjonelle samarbeidspartnere, tror Bergh.

- Skal bli best
Per Morten Bergh beskriver det nystartede reklamebyrået 6.Sans DVEG (Det Var En Gang) som et «content-fokusert» reklamebyrå. Han sier til Kampanje at et slikt byrå var «the missing link», for å fylle gapet mellom merkevare- og strategibyrået 6.sans Bite og eventbyrået. Allerede fra starten teller byrået totalt fem ansatte.

- Nå satser vi stort og ansetter folk. For oss er et slikt byrå var «the missing link». Et strategibyrå legger strategien for en bedrift, og et eventbyrå befinner seg kanskje i andre enden. Mellom der ligger reklamebyrået, og dette ønsker vi å dekke, sier han om målet med det nye byrået.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Partnerne i 6.Sans DVEG. Fra Venstre Tron Mathisen (styreleder DVEG), Per Morten Bergh (Adm.dir 6.Sans Gruppen), Jarle Hetland Bjørlin (kreativ leder DVEG), Espen Hornburg (AD DVEG) og Robert Leinders-Krog (Byråleder Bite). Trond Fjellman var ikke tilstede da bildet ble tatt.

- Hvilke ambisjoner har dere?

- Vi har ikke sagt at vi skal bli størst eller kjempestore, men vi skal bli best. Vi skal bli Norges beste på merkevareopplevelser, sier Bergh.

Nye ansatte
Det er hentet flere ansatte fra ulike miljøer. Blant annet er AD Espen Hornburg hentet fra JCP Ignite; Trond Fjellman og Marita Kavli er også nyansatte. Jarle Hetland Bjørlin var med å starte JCP Ignite og har gått inn på eiersiden i det nye byrået, sammen med flere av nøkkelpersonene i selskapet. Han har i den siste tiden drevet sitt lille byrå Det Var En Gang - som har dannet grunnlag for navnet på det nye byrået. Han er ansatt som kreativ leder i 6.Sans DVEG.

Eventselskapet 6. sans Event har nylig også innledet et strategisk samarbeid med et eventbyrået Wow, som er en del av Rewir i Sverige, og det børsnoterte Intellecta Group i Sverige

- Vi er for tiden inne i flere skandinaviske pitcher, sier Bergh.

I eventselskapet er Øyvind Taraldsen ansatt som ny prosjektleder. Han kommer fra stillingen som produksjonsleder på Vulkan Arena. Også Lisa Kjus er ansatt som prosjektleder, hun kommer fra Orkla Foods. I tillegg har 6.Sans Event kjøpt eventbyrået Fresh Event, og gjennom dette overtatt ansettelsesforholdet for gründeren Joachim Wethal  og knyttet til seg Axel Melbye..

2014-omsetningen for gruppen endte på i overkant av 75 millioner kroner og består av 20 ansatte.

Tine: - Tror forbrukeren vil høre gode historier
I Tine bekrefter kategoridirektør Knud H. Fahrendorff at man har et samarbeid med 6.Sans.

- Vi har hatt og har et samarbeid med 6.sans knyttet til event og musikkfestivaler. Det er events som Stavernfestivalen og Norwegian Woods ungdomsfestival Youngwood, sier han til Kampanje.

På Stavnernfestivalen organiserer 6.Sans aktiviteter knyttet til Norvegia ostesmørbrød. På Youngwood samarbeider Tine med 6.Sans om en aktivitet knyttet til brunost og vafler.

Content Marketing er et satsingsområde for Tine, uten at Fahrendorff ønsker å avsløre noen summer.

- Vi gjør en god del ting, spesielt innen kategorien ost.  For eksempel kampanjesiden Osteriet.no, som har til formål å øke forbruket av ost. Her forteller vi de gode historiene, hvor osten kommer fra og knytter historiene til kjente personer. Vi tror at forbrukerne er interessert i å høre de gode historier, ikke bare et rent reklamebudskap, sier han.

- Dere er ikke redde for å forvirre forbrukerne?

- Så lenge vi er tydelige på at Tine er avsender, og vi ikke skjuler hvor budskapet kommer fra, tror jeg ikke dette er noe problem, sier Fahrendorff til Kampanje.