Denne våren setter Redd Barna i samarbeid med reklamebyrået Anti søkelyset på seksuelle overgrep mot barn. Som et ledd i denne kampanjen ruller de nå ut reklamefilmer som skal visualisere skammen mange av ofrene for slike overgrep opplever i ettertid.

- Hver eneste dag opplever barn å bli utsatt for overgrep fra noen de har stor tillit til. Mange av de barna som utsettes for overgrep forteller at de opplever at de er alene, de er redde for at medelever, lærere og venner skal avsløre hva de har vært utsatt for. Og vi hører fortellinger om skam. Skammen som gjør at de tror de er skyld i handlingene, skammen som fører til taushet og skammen som fører til sykdom, angst og traumer, sier Ane Aamodt, kampanjeleder hos Redd Barna.

Å bryte tausheten ble derfor et gjennomgangstema i kampanjen.

- Det er skremmende at det snakkes så lite om seksuelle overgrep mot barn. Ved å bryte tausheten kan vi vise barna som er utsatt at de ikke er alene, at vi ser dem og hører dem, sier Emil Hafslund, tekstforfatter og kreatør i Anti.

- Da vi gikk igjennom statistikkene var det spesielt et funn vi ikke klarte å glemme: I gjennomsnitt går det over 17 år fra et barn blir utsatt for seksuelle overgrep til de forteller noen om det. Barn skal slippe å holde noe som dette inne i seg i så lang tid, sier Jason Kinsella, senior kreatør hos Anti.

Med seg har Anti og Redd Barna gått regissør Pål Laukli, Flambert og Encore Film.