Ny lokasjon og nytt konsept ble ikke nødvendigvis en oppskrift på suksess for Gulltaggen forrige uke.

«Skal jeg være helt ærlig, så jeg i år et Gulltaggen-arrangement som er i fullstendig identitetskrise, der sponsorer påvirker eventets karakter mer en hva som er sunt og hvor deltakerne ikke opplever de helt vet hvor, om eller når de skal feste,» skrev Joachim Levin i Superblaise i et innlegg på Kampanje etter at konferansen var over.

Les mer: - Gulltaggen har mistet mojo'en sin

Evalueringene som har kommet inn fra deltakerne viser at det er flere enn Levin som ikke er helt fornøyde med årets arrangement. Det forteller Kenneth Eriksen, daglig leder i INMA, som arrangerer konferansen. Eriksen stiller seg bak store deler av kritikken og mener de ikke fikk til å lage den rammen for arrangementet som de hadde ønsket.

- Vi fikk ikke den stemningen vi hadde planlagt, og det var også en del andre forhold som gjorde at maten ikke fungerte som det skulle. Vi gjorde en ganske stor feil med tanke på å få hele arrangementet til å vare en hel dag uten avbrudd. Vi la opp til at festen skulle starte kl. 18 med Madcon, vorspiel og så prisutdeling, men det ble for lenge, sier Eriksen til Kampanje.

- Slitne telt
I år var konferansen for første gang på Colosseum kino, og heller ikke denne overgangen lykkes helt, mener Eriksen.

- Rammen med slitne telt var ikke helt det vi hadde planlagt. Vi hadde et ønske om å bygge ut Colosseum på en kul måte, men jeg føler ikke at vi fikk til det.

- Vender Gulltaggen tilbake til Colosseum neste år?

- Det er for tidlig å si. Vi kunne valgt andre telt, så hadde det blitt kulere.

- Ingen identitetskrise
Eriksen har skrevet et eget innlegg på Gulltaggens nettsider der han lover at «mojoen skal tilbake», men at konferansen er inne i en identitetskrise, er han ikke enig i.

- Nei, men det var et nytt konsept og vi fikk ikke til de tingene vi ville. Sånn sett kan du si at vi bommet litt, men det betyr ikke at vi er i en identitetskrise. Vi vet hvilken rolle vi har.

- Er du fornøyd med det faglige innholdet?

- Det faglige innholdet ser ut til å være greit. Det var selvfølgelig større variasjon enn tidligere, med masse småsesjoner, men hovedscenen var stort sett som det pleier å være.

- Hva gjør dere for å sikre at neste års konferanse blir enda bedre?

- Mai er måneden for evaluering og selvransakalse. Vi har hatt evalueringene, nå skal vi ha styremøte neste uke hvor dette er på agendaen. Vi diskuterer om vi skal ha et åpent møte, og regner med at vi setter ned en arbeidsgruppe i juni som tar problemstillingene videre. Joachim Levin oppfordret til dugnad. Det tror jeg er en god idé.