Webtraffic henter mobilsjef fra Finn Ny mobilsjef vil løfte mobilannonsering til «den plassen den fortjener i mediemiksen».

Annonsenettverket til Schibsted, Webtraffic, har ansatt Kyrre Edquist-Hansen som produktsjef mobile plattformer. Han kommer fra stillingen som leder for digital strategi i Finn Salg.

- Jeg har jobbet med mobil og mobilannonsering siden 2008 og det har skjedd utrolig mye på den tiden. Webtraffic som distribusjonskanal, spesielt i den mobile verden, har aldri vært mer aktuelt å bruke for å spre gode og effektive budskap der folk er, sier han.

Webtraffic opplyser i en melding at majoriteten av norske medie- og rubrikknettsteder har flyttet over 50 prosent av brukerne sine over på mobil viser kilder fra bransjen, men fortsatt er det kun 23 prosent av omsetningen som Inma rapporterer som kommer på mobil.

- Min ambisjon å bidra med å løfte mobilannonsering til den plassen den fortjener i mediemixen, sier Edquist-Hansen.

- Mener du at mobil fortjener 50  prosent av digitalomsetningen?

- Ja, vår vurdering er at mobil absolutt fortjener 50 prosent av omsetningen på desktop. Alle statistikker tilsier at det er der folk er.  Hvorfor skal ikke annonsørene også være der, spør Edquist-Hansen.

- Hvordan skal dere klare å få til det?

- Ved å ha et stort nettverk har du muligheten til å nå alle, eller bare den ene. Gjennom å jobbe kreativt med kunder og byråer på et tidlig tidspunkt er det interessant å også se på om vi kan ta innover oss «mobile first» også i utviklingen av annonsemateriell. Alt må sees i en sammenheng, så noen ganger vil selv den enkleste mobilannonsen kunne gjøre nytten, sier han.

Webtraffic-nettverket består i dag av 29 mobilsider og denne uken ble også VG ble med i nettverket.

Edquist-Hansen får  med seg Hanne Ulleberg i det nye mobilteamet til Webtraffic-sjefen Svein Eriksen.

- Webtraffic skal være det mest åpne nettverket også på mobil og du skal vite hvor annonsen din kan havne. Dette, sammen med nye og kreative muligheter, bør være noe av det første annonsørene etterspør fremover, sier Eriksne.