I samarbeid med sine norske og svenske reklamebyråer Los & Co og Åkestam Holst lanserte SAS denne uken «The escalator experiment».

Flyselskapet vil vise at de alltid velger den raskeste veien til sine destinasjoner verden over og eksemplifiserer i filmen hvordan dette slår ut i valg av rulletrapp.

Noen av rulletrappene på Arlanda-flyplassen i Stockholm fikk derfor oppjustert hastigheten samtidig med at SAS klistret opp banneret «We always look for the fastest route».

- Det har kun gått timer siden filmen som beskriver rulletrapp-eventet ble sluppet i sosiale medier og responsen så langt har vært veldig positiv, sier Marianne Orderud, Markedssjef i SAS. 

I filmen som SAS nå har sluppet på Facebook kan en se hvilken rulletrapp de reisende valgte, hvem som valgte hvilken trapp og ikke minst hvordan reagerte folk på å komme raskere frem?
 
- Dette sosiale eksperimentet er et av flere eksempler der SAS demonstrerer fordeler for folk som reiser mye, sier Per Kristian Voss Halvorsen som er kreativ planner i Los & Co.

 - Hvordan distribueres filmen?

- Prosjektet er laget for å distribueres i SAS egne kanaler og har blitt svært godt tatt i mot. Filmen er nå sett nesten en halv million ganger på FB, sier Per Kristian Voss Halvorsen.

- Blir det fasttrack i rulletrappene på Gardermoen også?

- Vi gjorde et stunt på Gardermoen i slutten av februar som het «The Comfy Challenge» også det en suksess. Den nye filmen er laget i samme ånd som for eksempel «Comfy challenge», som beviste hvor raskt det er mulig å sovne i SAS nye Business-seter, sier han.