Selskapet som står bak underbuksene Comfyballs ønsker å ekspandere til USA og har søkt merkevaregodkjennelse i USA for varemerket. Søknaden ble avslått med begrunnelsen at navnet var vulgært. Som et svar på dette og samtidig med at avslaget ble anket, har Comfyballs laget en ny reklamefilm.

- Når det amerikanske patentkontoret sier at baller er vulgært, tenkte vi på hvordan vi kan motbevise det. Vi har prøvd å gjøre det motsatte – å gjøre det så pent som mulig. I filmen vises ballene i fri utfoldelse, sier strateg og partner Svein Larsen i Futatsu Industries.

Filmen ble laget forrige helg, og spredd viralt kort tid etter, blant annet på YouTube. Responsen har ikke latt vente på seg.

- Filmen fikk umiddelbart oppslag i The Telegraph, og deretter spredde det seg via sosiale medier. Natt til søndag fikk jeg beskjed om at YouTube hadde sensurert filmen og fjernet den, sier Larsen.

- Var dere forberedt på reaksjonene?

- Vel, vi brukte ikke veldig lang tid på å få den opp igjen, for å si det sånn. Vi hadde en backup-plan, men hadde jo håpet at den skulle få ligge på YouTube. Vi la den ut på Vimeo og viser den på kampanjenettsiden, sier han.

Det er Fantefilm som har laget filmen sammen med Futatsu Industries.

Også forrige film for undertøysmerket, fikk internasjonal oppmerksomhet, da det norske curlinglandslaget stilte opp for merket.

Les også: Underbuksehumor blir viral-hit