Reklamebyrået Nxt har lett i egne rekker etter sin nye byråleder. Nå ansetter de sin egen kreative leder, Thomas Langseth, som ny byråleder. 

- Med over 20 års erfaring fra reklamebransjen er det et naturlig valg at Thomas Langseth overtar som byråleder. En solid kreativ bakgrunn er et godt fundament for å gjøre nxt til et enda mer sammensatt byrå enn det er i dag, sier administrerende direktør og største eier i reklamebyrået, Terje Davidsen.

Nxt er et reklamebyrå som startet opp i 2000 som et DM-byrå, men som i dag tilbyr fullservice-løsninger for kunder som Asko, Storcash, Idun Industri, TV 2, Bank Norwegian og Bergens Tidende. Nylig overtok også byrået Stabæk som kunde.

Byrået hadde i fjor en byråinntekt på 18 millioner kroner i fjor og teller 17 ansatte. Selskapet har med unntak av et nullresultat i finanskriseåret 2009 alltid gått med pene millionoverskudd.

- Som byrå ønsker vi å fortsatt være en utfordrer i bransjen. Vi trives egentlig ganske godt litt i skyggen av de største. Det er etter min mening mer moro å være topplaget i OBOS-ligaen, enn å slite i bunnen av Tippeligaen, sier den nye byrålederen Thomas Langseth.

- Hva er målet for 2015?

- Målet er å stabilisere oss. Men vi har hatt en god start på året, og forventer en økning. Hvor mye er imidlertid vanskelig å s da det er en del ansettelser på gang som vil spille en rolle i forhold til resultat, sier han.

Langseth har jobbet lenge i nxt som var byrået han startet i som AD i 2004. I 2007 fikk han jobben som kreativ leder.

- Jeg har jobbet 11 år i nxt i ulike stillinger og har i nesten alle mine jobber hatt ansvar for kompetanseutvikling internt. Jeg har dermed ikke jobbet i noen av de store tunge byråene og jeg tror dette har vært sunt for min del da jeg har måttet ta tak i og finne ut av veldig mye på egenhånd, sier han.

I tillegg til at Langseth  blir ny byråleder, blir Johan Ekman ny strategisk leder og får dermed en rolle i lederteamet.

- Thomas Langseth og Johan Ekman utfyller hverandre godt og nxt møter 2015 og fremtiden med et sterkere lederteam enn noen gang, sier Terje Davidsen.

I tillegg til reklamebyrået nxt finner en også digitalbyrået a2n , et byrå med en byråinntekt på 11 millioner kroner. Det var i 2012 at Nxt og webbyrået Assist2net fusjonerte.

Samlet omsetter de to byråene for rundt 50 millioner kroner.