Den norske kles- og utstyrsprodusenten Helly Hansen har valgt mediebyrå. Ut går Carat og inn kommer IUM og det på nordisk nivå.

Mediebyrået skal bistå  Helly Hansen med medierådgiving, planlegging og kjøp på alle flater, samt dokumentasjon og kampanjeoppfølging. Samarbeidet omfatter alle selskapets kleskategorier og nordisk markedssjef i Helly Hansen, Christian Erga, sier han har vært opptatt av å samarbeide med et mediebyrå som forstår den posisjonen Helly Hansen er i og de utfordringene de står overfor.

- Vi er spente på å ta steget videre med IUM, og fortsette veksten med en ny partner på laget som skal hjelpe oss med å forsterke vår unike merkevare, sier Erga.

- Hva er Helly Hansens største utfordringer i markedet?

- Vi jobber alltid mot å komme så tett på konsumenten som mulig. Hvordan vi kommuniserer til disse konsumentene er i hurtig endring. Vi har respondert på sosiale medier og vår facebook-dekning har økt med 75 prosent siste året. Vi er nå blant de absolutt raskest voksende merkevarene i sosiale medier i verden, sier Erga.

Helly Hansen skal nå fokusere spesielt på digitale flater.

- Utviklingen vår de siste årene er at vi lener oss mer og mer over på digitalt, samtidig som vi ser at man ikke skal avskrive de mer tradisjonelle arenaene i å drive merkevaren vår videre.

Erga omtaler samarbeidet med Carat som både «langt og godt».

Helly Hansen har gjennom årene utviklet seg til å bli en suksessfull merkevare med hovedkontor i Norge, som gjør at de har en sterk posisjon både nasjonalt og internasjonalt. Produktene selges i over 40 land.

- Vi har en rekke spennende kampanjer og initiativ planlagt hvor vi gleder oss til å få IUM med på laget. Gjennom vårt fokus på skandinavisk design skal Helly Hansen komme med noen helt unike historier til markedet, sier Erga.

For IUMs del er man selvfølgelig glade over byråvalget og ser frem til å sette i gang samarbeidet.

- Vi kunne ikke startet året på en bedre måte. Å få tillit hos Helly Hansen, en av Norges eldste og sterkeste merkevarer gir oss selvsagt masse energi. Helly Hansen har en profil som passer som hånd i hanske med IUM. Ambisjonene, kvaliteten og konkurranseinstinktet har vi felles og dette skal vi sammen utnytte til det beste for Helly Hansen, sier Børre Sunde i IUM.