McCanns London-kontor står bak årets kampanje for reklamebransjens årlige samling i Cannes, der byråledere oppfordres til å sende de svakeste ansatte til den kreative festivalen, som en kreativ investering heller enn å måtte si dem opp.

Byråleder i McCann Oslo Linda Kling, liker humoren i kampanjen fra kollegene ved London-kontoret.

- Samtidig spiller den jo på på en relevant sannhet. Nemlig at det kanskje ikke alltid er godt nok gjennomtenkt hvem man sender dit, sier Kling.

Linda Kling forteller at McCann Oslo nylig har stoppet tradisjonen med å sende et stort antall ansatte Cannes i juni. I stedet for satser de på å sende team på utveksling til byrånettverkets kontorer verden over.

- Da Stein Simonsen og Torstein Greni overtok som kreative ledere for akkurat et år siden, ville de tydelig sette fag foran fest. Det siste året har vi derfor heller sendt team på utvekslingsopphold til våre søsterbyråer i New York, Istanbul og Kuala Lumpur, sier Kling.

Men hun avviser at det betyr at ingen norske McCann-ansatte kommer til å reise til Rivieraen.I en kommentar fra McCann London heter det at man ønsker å fokusere på verdien av å dele kreativiteten.

- I denne kampanjen ønsker vi å vise at det å være dårlig på å følge opp talentfulle ansatte er mye mer kostbart enn å utvikle de samme personene. Investering i kreativitet vil drive byråene framover, og det å reise til Cannes er en perfekt måte å gjøre det på, sier direktør for Brand Strategy i Cannes Lions, Senta Slinger.